ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Кедрово масло - ползи и приложение

Кедрово масло - ползи и приложение

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314384
Кедрово масло
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Маслото от кедрово дърво е вещество получено от иглите, листата, кората и плодовете на кедровите дървета. Има много разновидности на кедровите дървета, открити по целия свят. Маслото може да бъде извлечено чрез няколко техники, включително парна дестилация, дестилация с въглероден диоксид и студено пресоване.

Ползи от кедрово масло

Кедровото масло и неговите компоненти са анализирани в изследвания върху хора и животни за потенциални ползи за здравето и красотата. Компонентите, открити в маслото от кедър, включват цедрин, кедрол и туйопсен, а те имат следните свойства: антисептично, противовъзпалително, спазмолитично, диуретично, инсектицидно и противогъбично. Дървото, от което се добива маслото, определя неговия състав, което може да повлияе на полезността на маслото при специфични условия. Ето и по детайлно ползите и приложенията на кедровото масло:

Против косопад

Кедрово масло при оплешивяване

Косопадът е заболяване, което кара имунната система да атакува космените фоликули, което води до загуба на коса. Кедровото масло е едно от многото масла, които могат да подобрят и подновят растежа на косата. Масажирането на скалпа с масло от кедър помага при лющене и пърхот. Ако искате да имате по-здрава и гъста коса, просто добавете четири пет капки от маслото в шампоана или балсам за коса.

За здрава кожа

Тъй като кедровото масло има противовъзпалителни и антимикробни свойства, то помага за доброто състояние на кожата. Добавянето на кедрово масло в крем против акне ще засили още повече ефекта от него. Може да го използвате и в маска за лице един два пъти седмично. Намазвате на лицето, оставяте за 20 минути и изплаквате с хладка вода. Маслото от кедрово дърво може да бъде полезно и за други състояния на кожата като: белези, рани и екземи.

При безпокойство

Кедрово масло при депресия

Съставката кедрол в това масло има силно успокояващ ефект върху цялостното настроение, а това го прави много полезно при състояние на безпокойство и намалява стреса.

При безсъние

Ако имате проблеми със съня, сложете около 15 капки от маслото върху кърпа и я поставете под възглавницата си. Успокояващият дървесен аромат бързо ще снеме напрежението от вас и вие ще спите спокойно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest