ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Тайните на мъжката психика

Тайните на мъжката психика

Тайните на мъжката психика

Когато говорим за мъжка психика, ни е пределно ясно не само че тя коренно се различава от женската, но и че не можем да поставим психиката на всички мъже под един знаменател.

Все пак има и някои черти, които могат да се нарекат почти "общовалидни" за мъжката психика. Ето кои тайни ще ви разкрием от "мъжката кухня", ако вече не сте се досетили сами.

1. Мъжете имат нужда да се доказват непрекъснато - това способства за доброто им самочувствие

Да, независимо дали ще се перчат с напращели мускули, пачки с пари, последен модел телефон или просто че са най-добрите в леглото, мъжете трябва да се доказват. И пред приятелите си, и пред роднините и най-вече - пред възлюбената. Те, независимо от материалното им състояние, винаги ще търсят начин да постигнат тази заветна цел, защото в противен случай буквално биха потъпкали собственото си самочувствие.

Мъжка приказка

2. Мъжете по природа защитават завзетите от тях територии

Да, може мъжът до вас по нищо да не показва, че ви ревнува, но повярвайте, той ще е готов да скочи на всеки на бой, който се е осмелил да ви заговори, камо ли "уж" случайно - ви докосне.

Това, естествено, е образно казано. Но повярвайте - мъжете рядко биха отстъпили свое завоевание на някой друг. И това важи не само за вашата особа, но и за много други неща. Биха бранили с нокти и зъби включително и работното си място.

3. Мъжете действат на принципа Око да види, ръка да пипне!

Тайните на мъжката психика

Да, може да ви изглежда лекомислено от тяхна страна, както и повод за непрекъснати скандали помежду ви, но повярвайте това се дължи на техния тестотерон, който ги прави прекалено импулсивни.

Докато вие сериозно бихте се замислили до какво би могло да доведе заглеждането, а камо ли докосването на друг мъж, мъжете не биха му мислили много- много. Не ги съдете прекалено строго и в никакъв случай не ги оставяйте да си мислят, че им слагате каишка или пък ги тикате зад решетките.

Напротив, нека си гледат, в това няма нищо лошо. Дори можете да се опитате да обсъдите дадена "мацка" с тях. Но най-учтиво им припомнете, че е едно да гледат и да "плакнат" очи и съвсем друго - да се окажат със съответната мацка в леглото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest