ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Съвети за първата година от брака

Съвети за първата година от брака

Двойка след брак
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Казват, че първата година от брака е най-трудна. Истина е и за тези, които са живели заедно преди да се оженят. Дори да имате впечатлението, че сключването на брак е просто допълнителна хартия, всъщност много пъти подписът променя нещата напълно. Ето няколко брачни съвета, които ще ви помогнат да преминете през първата година на брака. Това отнема работа, разбиране и много любов.

1. Обсъдете семейния бюджет

Знаем, че това е противоречива дискусия, но е важно всички финансови въпроси да бъдат ясни. Тяхното обсъждане пък често предизвиква неприятни спорове. Кой печели по-добре, кой плаща сметките, това са дискусии, които разрушават браковете. Затова всичко трябва да е ясно. В идеалния случай трябва да комбинирате доходите си и да определите бюджета си заедно, кога плащате и какво. Парите са общи, така че решенията се вземат заедно.

2. Уважавайте партньора си при конфликт

Двойка

През първата година от брака се научавате да живеете един с друг и знайте, че лесно могат да настъпят моменти на безсилие и нервност. Това е нормално. Затова, когато спорите или изпаднете в противоречие, не забравяйте да се уважавате взаимно и внимавайте как се изразявате. Ще се изненадате колко бързо преминава бурята, ако обичате и проявявате уважение към събеседника си.

3. Правете компромиси

Искате да сте щастливи заедно, но първо трябва да сте щастливи поотделно. Ако го обичате и искате той да е щастлив, ще трябва да се научите да правите компромиси. Ако сте подреден човек и сте ядосани на дрехите, пръснати из къщата, не правете скандал. Припомнете си, че и вие имате недостатъци и че понякога той също мрази определени неща във вас. Научете се да не забелязвате дразнещите дреболии. Животът е пълен с компромиси.

4. Не правете от мухата слон

Брак

Важно е да знаете кои битки да изберете. Не се влияйте от дреболиите. Научете се да се обичате малки недостатъци един на друг. В дългосрочен план това няма значение - всичко, което има значение, е силната връзка между вас.

Бракът е невероятен и пълен с предизвикателства. Винаги ще има възходи и падения. Но преживяванията, които ще имате, ще ви направят по-обединени само ако следвате съветите по-горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest