ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Есенна грижи за дома

Есенна грижи за дома

Есенна грижа за дома
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
35.00 лв.
Виж ››

Есента е отново при нас и ни изпълва със своите багри и аромати така добре познати и обичани. Природата ухае различно наесен, а градските пазари носят дъха на печени кестенчета и вълшебни печени орехи. В съзнанието ни изплува спомена за печена тиква с канела, която свързваме с домашния уют, празниците и приятни моменти с най-близките ни хора.

Есента е времето, когато се подготвяме да прекарваме повече време у дома, защото наближават студените зимни дни и затова обръщаме взор към домашната обстановка. Да подредим, да декорираме подходящо, за сготвим вкусно. Какви са есенните грижи за дома?

С отминаването на топлото време и настъпването на студа и дъждовете все повече се заседяваме у дома и се настройваме на по-романтична вълна. Затова приятната домашна обстановка става все по-желана. Ето как да я създадем.

Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание са гардеробите. Особено ако все още в дома стои някой от онези големи предмети с безброй крила, съхраняващи повече ненужни вещи, отколкото най-необходимото. Есента е чудесен момент да се изхвърли всичко, което реално не влиза в употреба никога. Ще се освободи място за истински нужните вещи.

Есен

Следващата важна стъпка е почистване и дезинфекция на санитарните помещения - баня и тоалетна. Всеки знае, че за чистота на дома се съди по състоянието на банята. Затова се започва оттам.

Почистването на прозорците е трудоемко и неприятно задължение, което няма как да се прескочи през преходните сезони. Ако си намерите подходящи помощници сред уредите за почистване на стъклата, тази дейност може да се улесни много.

При наличие на климатик, почистването му преди зимата е задължително. Той ще работи усилено през този сезон.

Вратите, первазите и ключовете на електрическите уреди също трябва да бъдат предмет на грижа през есента.

Есенно почистване на прозорците

Лампите, абажурите, плафоните и подобните осветителни уреди в дома събират много прах, затова изискват внимателно есенно почистване преди да затворим плътно прозорците пред зимния студ.

Добра идея е да се разместят мебелите в дневната зона. Така не само се почиства под тях, но и се разнообразява обстановката.

Кухненските шкафове изискват внимателно преглеждане на всички подправки за срок на годност и освежаване с влажна кърпа. След всички усилия остава дъх на чистота и свежест.

Вижте още полезни съвети за дома и трикове за лесно почистване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest