ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Сок от круша срещу махмурлук

Сок от круша срещу махмурлук

Мариана В.Мариана В.
Джедай
503012
сок от круша
Стилна сгъваема масичка за лаптоп-21%
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
27.50 лв.
Виж ››

На всеки може да се случи да попрекали с пиенето вечер, но с годините борбата с махмурлука с става все по-неравна. И ако за 20-годишните е достатъчно на другия ден просто да си направят едно кафе, то 30-годишните имат нужда от допълнително оросяване.

И тогава специалистите прибягват до зелева чорба, армейска чорба, гореща шкембе чорба или всякакви други странни храни и напитки.

Но ако следите научните новости, ще знаете, че най-доброто средство за преодоляване на махмурлука е напитка, приготвена от сок от круша, сладък лайм и кокосова вода.

Разбира се, откритието на индийските учени съвсем не е дошло на бял свят по случайност - за създаването на напитката те са анализирали ефекта на различни хранителни продукти върху два ензима, които разграждат алкохола.

Преподавателите от Химико-технологичния институт в Мумбай са установили, че най-добре алкохолът в организма се разгражда от продукти като круша, сладък лайм, кокосова вода, краставиците, доматите и сирената.

За съжаление на почитателите на сиренето, то не е толкова апетитна добавка към фрешове или сокове, затова индийците са го изпуснали при добавянето на вълшебната напитка.

махмурлук

Най-ефикасното, според тях, средство за лечение на махмурлук, което е пленило контролната група и с най-апетитен вкус е напитка, приготвена от 65 процента сок от круша, 25 процента сок от сладък лайм и 10 процента кокосова вода.

Тази вълшебна напитка ескалира действието на единия от ензимите, отговорен за разграждането на алкохола, с цели 70 процента, докато действието на другия се увеличава с 23 процента.

Махмурлукът, който изпитваме след препиване, за съжаление не се ограничава само с неприятни усещания, той носи и рискове за здравето, казва ръководителят на проекта професор Рекха Сингал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest