ezine.bg»Статии»Любопитно»Хороскоп»Кое е твоето духовно животно според зодията

Кое е твоето духовно животно според зодията

Кое е твоето духовно животно според зодията
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Животните са били изключително важни във всички световни митологии и религии. Духовното животно е нещо като ангел-пазител, който направлява човека през целия му живот.

Когато става въпрос за зодии, духовното животно до голяма степен наподобява характера на съответния знак. Ако се замислим, всяка зодия има за графично изображение някакво животно (естествено с малки изключения).

Нека видим кое е вашето духовно животно и как то помага в живота ви.

ОВЕН – ГЕПАРД

Гепардът е духовно животно на зодия Овен

Изпълнен с енергия и непреодолима земна сила, Овенът изисква свобода и простор и трудно може да бъде опитомен. В същото време излъчват една неовладяна грация, която само представител на семейство котки може да предизвика. Също като гепардът, когато си набележите цел, вие не се спирате пред нищо, за да я постигнете.

ТЕЛЕЦ – МЕЧКА

Силата и стабилността на мечката представляват едни от характерните черти на Телеца, защото той се обляга на тях през целия си живот. Няма нищо, което да цени повече от това.

Независимо дали говорим за работа или за семейство, този знак обича да поставя стабилна основа, върху която да гради нагоре. Той защитава своето и особено малките си.

БЛИЗНАЦИ – ДЕЛФИН

Интелигентност и подвижност са характерни както за Близнаците, така и за тяхното животно-покровител, делфинът. Те са забавни, игриви и вечно любопитни към света и всичко в него.

Делфинът постоянно изучава заобикалящата го действителност. Също като него, Близнаците обичат да се забавляват, обичат да експериментират като проучват непроучени територии.

РАККУЧЕ

Кучето е животно-покровител на Рака

Също като кучето и Ракът е верен на тези, които обича. Когато допуснат хора до себе си, те държат на честността и откритостта в отношенията. Ако имате Рак до себе си, то тогава имате приятел, който ще е с вас и ще ви пази гърба.

ЛЪВ – ДРАКОН

Само с присъствието си драконът предизвиква възхита, но и страх, може да променя съдби и да оказва влияние на хората. Няма по-невероятно красиво и мистично животно от дракона и именно неговата уникалност го прави перфектния духовен съратник на Лъва – благородство, величие, демонстрация на сила и превъзходство.

ДЕВАЛИСИЦА

Всички свързваме лисицата с хитрост, но те не са просто хитри. Лисицата е надарена с изключителен интелект, който ѝ позволява да управлява живота и случващото се според собствените си правила и разбирания. Девите, също като лисицата, са много умни и умеят отлично да се адаптират към средата, благодарение на интелигентността си.

ВЕЗНИЛЕБЕД

Духовното животно на Везните е лебедът

Елегантност, нежност, ранимост – все качества, които предизвиква появата на един лебед. Подобни чувства може да предизвика и една Везна, когато я видите за първи път.

Вярвате във външната красота, която идва от вътрешната духовна красота. Вие сте грациозни и одухотворени и хората искат да бъдат около вас, за да попият част от нея.

СКОРПИОНФЕНИКС

Скорпионът, също като фениксът, има невероятната способност да се възражда от пепелта. Независимо колко пъти ще паднете, вие можете да се изправите – по-силни от преди. Именно затова фениксът е вашето духовно животно.

Има една част вътре във вас, която е много чувствителна и ранима и която криете дълбоко, за да не я използват хората срещу вас. Може би понякога е нужно да покажете, че и вие сте човешко същество, а не митичен герой.

СТРЕЛЕЦ – КОТКА

Своенравни, приключенски настроени авантюристи, Стрелците не обичат ограниченията. И вие като котката сте независими, любопитни и обичате свободата да опитате това, което сте решили в момента, а не това, което хората ви казват да направите.

КОЗИРОГКРОКОДИЛ

Тежест и устойчивост, съчетана с примитивна сила и необуздана енергия за постигане на целите. Козирозите, веднъж набелязали цел за постигане, няма да я пуснат, докато не стигнат до края.

Също като крокодила, вие сте търпелив, когато трябва, за да си осигурите победа. Ще изчакате идеалната възможност, за да постигнете намисленото.

ВОДОЛЕЙ – ПАЯК

Паяк - духовно животно на Водолея

Вие сте невероятно креативни, търпеливи и хора на крайностите. Може да прекарате година в създаването на нещо красиво и изящно сами без други хора. Независими сте.

В същото време сте достатъчно мъдри и познавате себе си достатъчно добре, за да приемете, че във вас непрестанно се борят добро и зло, тъмнина и светлина. Хората трудно ви разбират заради тази осанка на величие и знание, която се носи около вас.

РИБИ – ЕЛЕН

Красиви, благородни, състрадателни и спокойни, еленът придава на характера ви онази нотка на отвореност към света, която е толкова характерна за вас.

Обичате да сте обградени от хора, които мислят като вас. Вие сте чувствителни и не обичате конфликтите, душата ви е нежна и най-близките ви знаят това и са внимателни към вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest