Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Избор на аквариум за златни рибки

Избор на аквариум за златни рибки

Аквариум за златни рибки

Златните рибки са топ едно в списъка с най-лесните за отглеждане домашни любимци. Въпреки че са доста непретенциозни, е добре да им осигурите някои удобства. Изборът на подходящ аквариум за златни рибки е сред най-важните задачи, когато сте решили да се спрете на тези домашни любимци.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате аквариум за своята рибка? Вижте в следващите редове как да се ориентирате измежду всички видове аквариуми.

Форма на аквариума

На първо място е важно да знаете, че класическият правоъгълен аквариум си остава най-адекватното и добро решение. Въпреки това много хора си мислят, че златните рибки вървят ръка за ръка с сферичния аквариум. Безспорно е, че тези съдове са стилни и се вписват добре в интериора на дома, но пък и не е тайна, че значително намаляват пространството на животинчето. Ето защо е добре да се избягват.

В днешно време можете да срещнете аквариуми в изключително ексцентрични форми. Ако сте любители на иновации, е възможно да се спрете на подобен воден дом за своя плуващ питомец. Но бъдете сигурни, че неговото почистване ще ви отнеме много време и усилия. Същото се отнася и за прекалено дълбоките аквариуми. Ето защо опитните акваристи залагат на удобните и семпли правоъгълни аквариуми.

Големина на аквариума

Изберете голям аквариум за златните рибки

Противно на популярното схващане, че златните рибки мога да живеят в малък и объл аквариум, специалистите алармират, че това е много вредно за тях. Те всъщност се нуждаят от повече пространство, за да израснат нормално. Ако ги ограничите, това ще повлияе на техния външен вид, а и на здравословното им състояние. За да се радвате по-дълго на своите златни рибки, осигурете им възможно най-просторния дом.

И не чакайте да минат месеци за това. Най-добре е да се снабдите с аквариума още преди да сте взели любимците у дома. Ако отглеждате повече от 1 златни рибки, е добре съдът да е над 100 л. Например за 3 броя от вида ще е необходим 150 л аквариум. Обърнете внимание обаче, че този съд зависи от точната разновидност на рибките. Някои са миниатюрни, а други едри. Така че не забравяйте да са се консултирате със специалист, когато вземате решението.

Добре е към аквариума да има закупено и допълнително стъкло, с което да се покрива съда. По този начин се запазва температурата на водата, и няма опасност някои от водните обитатели да изскочи от съда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest