ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Нова мода - фитнес със самурайски меч

Нова мода - фитнес със самурайски меч

Нова мода - фитнес със самурайски меч
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Фитнес със самурайски меч е най-новата мода в спортните центрове в Япония и е на път да завладее постепенно целия свят. Няма място за притеснение - мечовете са бутафорни, глави и крайници по време на тренировките не падат.

Интензивните танци с меч в ръка са завладели японките. Създателят на системата за упражнения е Такафуджи Юкон, който признава, че сам се изненадал от успеха й.

Юкон е 31-годишен хореограф, танцьор и инструктор. Когато подготвял системата с мечове, идеята му била да я предложи на мъжете във фитнеса му.

Вместо тях обаче дамите проявили по-голям интерес. "И започнаха с удоволствие да размахват дървени мечове пред огледалата в залата. Смятах, че мечовете са за мъжете, а ветрилата за жените. Сбъркал съм. Жените се увличат по образа си с меч, който виждат в огледалото. Харесва им да бъдат някой друг", разказва Юкон.

За тренировките със самурайски меч кандидатките да отслабват плащат по 20 долара на час. Танците с меч са базирани на тези, които самураите изпълняват, за да успокояват душите на мъртвите.

"Мислех, че ще е страхотно да обединя физическите упражнения с японските традиции и да помогна на хората да топят излишните килограми с усмивка", допълни инструкторът.

Преди тренировките всяка една дама получава инструкции да си преставя, че мечът е средството, с което ще отреже излишните си килограми.

"Не живеем в свят, в който хората се избиват. Това, което можем да унищожим, са отрицателните емоции у себе си", философства новаторът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest