ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Основни правила на добре поддържаната жена

Основни правила на добре поддържаната жена

добре поддържана жена
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
Виж ››

За да изглеждаме привлекателни не е необходимо ежедневно да посещаваме фризьорски салони, да се подлагаме на скъпи козметични процедури или да поставяме силен грим.

Въпреки че съвременните стандарти за красота в България ни налагат да харесваме „тунингованите жени“, всеки знае, че естествената красотата е комплекс от излъчване, грижа и здравословно състояние.

Добре е всяка дама да е запозната с основните моменти на добрия външен вид Ето кои са основните правила на добре поддържаната жена:

Поддържайте добра устна хигиена

Може този съвет да ви се стори банален, но много хора са склонни да пропускат ежедневното миене на зъбите и използването на вода за уста. Ако имате някакъв дентален проблем, го отстранете незабавно, за да не се задълбочи. Развалените зъби допринасят за лошия дъх, а той е изключително отблъскващ за всички. Оправданията са излишни – който иска, намира начин.

Мийте редовно косата си

миенето на косата е признак на поддържаната жена

Няма нищо по-отблъскващо от жена с мазна коса. И това, че имате мазна кожа не е никакво оправдание! Сменете шампоана си или ако се налага я мийте по-често, но никога не излизайте с мръсна коса. Не се заблуждавайте, че ако вържете косата си на опашка няма да си личи. На пазара се предлагат сухи шампоани, които не е добре да използвате често, но е отлична идея да притежавате един такъв за спешни случаи. Не бива да допускате появата на пърхот или себорея. Все пак живеем във време, в което има най-разнообразни шампоани и лекарствени продукти, достъпни за всеки.

Почиствайте кожата на лицето си ежедневно

Поинтересувайте се какъв е вашият тип кожа и се снабдете с козметични продукти, които са подходящи за вас. Не е необходимо те задължително да са скъпи. Не пропускайте вечер да почистите кожата на лицето си, особено ако ползвате грим. След това го намажете с крем, за да може докато си почивате през нощта, той да работи за сияйната ви кожа. Задължително предпазвайте лицето си от слънчевите лъчи.

Поддържайте ръцете си

Задължително маникюрът ви трябва да бъде добре оформен и да нямате нокти различни по дължина. Прекалено дългите нокти не създават впечатление за добра хигиена, затова е добре да не прекалявате. В случай, че сте инвестирали в посещение на маникюрист, задължително отидете навреме да премахнат гел лака. Отлична идея е просто да оформите ноктите си и да сами да нанесете цвят, който ви харесва. Използвайте крем за ръце, за да може кожата ви да бъде мека и нежна при допир. И последно, но не и по важност – никога не излизайте с излющен лак.

Поддържайте стъпалата си

грижата за петите е важно за женската красота

Задължително поддържайте добре оформен маникюр на краката си и редовно премахвайте мъртвата кожа, за да имате нежни и гладки ходила. Грижата за ходилата трябва да бъде целогодишна, а не само през лятото, когато носите сандали. Грижите се за петите и не допускайте да се образуват втвърдявания и мазоли. Признак на добре поддържаната жена са приятните и меки ходила.

Не прекалявайте с грима

Разбира се, че е прекрасно да сложите тежък грим, но той е по-подходящ за вечерно мероприятие и нощни развлечения. Прекалено силно гримираната жена през деня, прави лошо впечатление. В ежедневието си използвайте семпъл грим в нюанси близки до естествените.

Поддържайте формата на веждите си

Придържайте се към естествената форма и дебелина на веждите си. Ще бъде изключително трудно да ги възстановите, ако силно сте ги изтънили и дори е възможно въобще да не пораснат отново. Ако не сте сигурни, че можете да се справите със задачата, по-добре посетете козметик. Оформянето на вежди не е скъпо и е достъпно за всеки.

Ходете грациозно

Грациозната походка е скритото оръжие на всяка жена. Пристъпвайте нежно, не правете големи крачни, ходете изправени, не набивайте крак и не прекалявайте с чупките в ханша. Силното тракане на токчетата може да ви се струва доста ефектно, но елегантните дами се придвижват тихо и деликатно, без много шум.

Усмихвайте се

Не забравяйте за аксесоарът, който краси всяка дамаусмивката. Усмихвайте се при поздрав, усмихвайте се от вежливост, усмихвайте се на себе си и на живота. Усмивката поддържа лицевата мускулатура и не изисква тежък физически труд. Смръщената физиономия действа отблъскващо на всеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest