Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»8 приложения на английската сол

8 приложения на английската сол

английска сол

Английската сол, също позната като магнезиев сулфат, със сигурност е лек, чиято ефективност не бива да се подценявана. Включващите се в състава й магнезий и сулфат имат множество ползи както за здравето, така и за добрия външен вид.

Накисването на краката в подсолена вода е изгубено изкуство, което обаче бавно се завръща. Но освен за киснене, английската сол има и много други приложения:

1. Подобрява цялостното здраве

Според Националната академия на науките, дефицитът на магнезий при повечето американци е до голяма степен виновен за високите проценти на сърдечни заболявания, инсулт, остеопороза, артрит и болки в ставите, храносмилателни проблеми и заболявания, свързани със стреса, хронична умора и други неразположения.

Съвременното земеделие е изчерпало много минерали от почвата, включително магнезия - а стандартната западна диета със своите мазнини, сол и захар изчерпва още повечето този важен елемент.

Изследователи твърдят, че накисването на краката във вода с разтворена в нея английска сол и усвояването на минералите от нея през кожата е един от най-лесните начини за повишаване на нивата на магнезий в тялото. Използвайте 2 чаши английска сол на киснене, 3 пъти седмично в продължение на поне 12 минути.

2. Лекува болки в тялото

Сулфатът е важен за правилното функциониране на ставите и тъканите. Повишаването на нивото му в тялото може да намали дискомфорта от спортни наранявания, артрит, навяхвания, грип и други болки. Използвайте 2 чаши английска сол на 1 киснене, 3 пъти седмично в продължение на поне 12 минути.

3. Помага на синините да избледнеят по-бързо

ползи от английската сол

За да намалите шанса от появата на синини или да подпомогнете избледняването на вече съществуващи, направете компрес, като накиснете кърпа в студена вода, смесена с английска сол - използвайте две супени лъжици на чаша - след това притиснете върху кожата.

4. Премахва трески и други подобни

Английската сол повишава осмотичното налягане върху кожата, което привлича чужди тела към повърхността. Изсипете една чаша английска сол във вана с вода и накиснете засегнатото място.

5. Естествено средство за придаване на обем на косата

За обемна и еластична коса си направете специална маска, като смесите обичайната си доза балсам със също толкова английска сол, след което втриете сместа в косата си. Оставете 20 минути, изплакнете, след което третирайте косата си както обикновено.

6. Отлична маска за лице

Увеличете магнезия в кожата на лицето си, като същевременно я ексфолирате и почистите дълбоко. Можете да го направите като смесите 1/2 чаена лъжичка английска сол с почистващ крем. Масажирайте кожата, изплакнете с хладка вода и подсушете.

7. Храна за домашни растения

Домашните растения обичат минералите в английската сол. Подхранвайте ги всеки месец като смесвате две супени лъжици английска сол с 4 литра вода.

8. Отгледайте си огромни тикви

Най-голямата тиква в света, отглеждана от фермера Рон Уолъс, е тежала 911 кг. Какво е било тайното оръжие на Уолъс? Английска сол. „Хората смятат, че става само за накисване на краката, но английската сол е и страхотен избор за тор“, казва Уолъс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest