ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Какъв цвят да изберете за вашата сватба

Какъв цвят да изберете за вашата сватба

Избор на цвят за сватба
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Сватбата е най-специалният ден за всяка влюбена двойка. Подготовката около него обаче е дълга и често изтощителна. Много са детайлите, на които младоженците трябва да обърнат внимание при организирането на тържеството. Освен основните неща, като ресторант, дата и колко гости да поканят, двойките често се чудят каква да е темата на техния празник. Кои са подходящите цветове за сватба? Да заложат на класическото бяло или на някоя друга гама?

Това не означава да пребоядисват ресторанта, разбира се, а какви акценти да използват за покривките, булчински букет и другата сватбена декорация. Всеки цвят има значение, например, връзката между двамата влюбени, техните любими цветове или нещо друго.

Но всеки цвят има своята символика. В следващия материал ще видите какво послание носи всеки цвят. Това ще ви помогнеда изберете цвят за сватбата си.

Сватба в бяло

Това е може би най-характерният цвят за сватбата. Освен роклята на булката, често бели са цветята на сватбата, масите и други елементи от декорацията. Бялото е символ на чистотата, на невинността и непорочността.

Сватба в червено

Сватба в червено

Червеният цвят също е много популярен. Символиката на червеното е свързана с любовта и страстта. Червеното изобразява огъня, романтиката, сексуалността и чувствителността.

Често на сватбите се използват различните оттенъци на червения цвят – роза, руж, ръждиво червено, огнено, домат, кърваво червено, алено, пурпурно, бордо, индийско червено, кестеняво, кармин и други.

Сватба в жълто

Жълтият цвят символизира радост, енергия, щастие, свежест. Това е цветът на слънцето.

Сватба в оранжево

Оранжевият цвят се получава, когато смесите жълто и червено, тоест, получава се комбинация от страстта на червеното и щастието на жълтото. Той също е много свеж цвят. Символиката на оранжевия цвят е свързана със сексуалната страст, мъдростта, удоволствието, изобилието, креативността и вълнението.

Сватба в розово

Сватба в розово

Първото нещо, за което се сещате, когато чуете розово, е принцеса. А всяка жена иска да се чувства така на своя сватбен ден. Розовият цвят е символ на женствеността. Но не само – този цвят олицетворява благодарността и признателността, безпрекословната любов и приятелството.

Сватба в синьо

В зависимост от нюанса, синият цвят също е много подходящ цвят за сватбената декорация. Аналогията, която си правим, когато видим синьо е за морето и небето. Символиката на синия цвят е честност, доверие, приятелство, мъдрост, лоялност и вяра.

Синият цвят също има много оттенъци, които бихте могли да имплементирате във вашата сватбена декорация – метличина, небесносиньо, бебешко синьо, лазур, сапфир, кобалт, стоманено, индиго, кралско синьо и др.

Сватба в лилаво

Когато смесите синьо и червено, ще получите лилаво. Това е един наистина царствен цвят, символизиращ величие. Лилавият цвят олицетворява още мъдрост, творчество, достойнство, лукс и амбиция.

Сватба в зелено

Сватба в зелено

Това е цветът на природата, той е навсякъде около нас. Зеленото символизирана плодовитостта, стабилността, надеждата, хармонията, надеждата и др.

Сватба в кафяво

Цветът на земята и почвата олицетворява уюта и приятелството, но и смелостта, и енергията.

Сватба в черно

Казват, че черният не е подходящ цвят за сватба, но неговата символика може да е както негативна, така и позитивна. Освен че е цвят на тъгата и отчаянието, черното символизира елегантност и благоприличие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest