ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да изсушим мокри дрехи по-бързо

Как да изсушим мокри дрехи по-бързо

Бързо сушене на дрехи
Закачалка за торби за боклук
Практичен аксесоар за вашия дом:
Закачалка за торби за боклук
19.00 лв.
Виж ››

Когато дрехите ви са мокри, а имате спешна нужда от тях, какво правите? Излагането им на силен въздушен поток и топлина са начини да изсушите дрехите си по-бързо. В следващите съвети ще разберете как още по-лесно да ускорите процеса. Вече за никого не е тайна - има начин да изсушите мокрото пране бързо.

1. Използвайте програма за пране с центрофугиране.

По този начин излишната течност ще се отдели от дрехите и те няма да излязат изключително мокри от пералнята машина.

2. Извадете дрехата по-най бързия начин от пералнята.

Не оставяйте мокрите дрехите в пералнята дълго. Изкарайте ги възможно най-скоро след приключване на прането. След това ги вземете в ръце и една по една ги усучете. Тази процедура ще спомогне допълнително да отстраните и последните капчици вода, останали в тъканите.

3. Разположете мокрите дрехи върху суха къпа.

Пране

Огромна и пухкава кърпа ще ви помогне да изсушите дрехите по-бързо. Просто я разстелете и разположете върху нея мокрото пране. Направете го така, че да може да завиете дрехите и от двете страни с кърпата. Притиснете хубаво мокрия плат, за да попие кърпата влагата.

4. Изсушете дрехите със сешоар.

Следва да включите сешоара на най-висока мощност и да обходите с горещата струя въздух всяка една част от мокрите дрехи. Внимавайте да не насочвате сешоара на едно място прекалено дълго, тъй като това може да увреди облеклото. Докато процедурата се извършва, е хубаво също така да ползвате стойка или закачалка за по-лесно и бързо сушене на дрехите.

5. Сушене на дрехи с печка.

Ако имате вентилаторна печка, също може да я използвате, за да изсушите мокро пране. Сложете облеклото на безопасно разстояние върху стол и насочете печката да работи в посока на дрехата.

6. Изсушете дрехите с ютия.

Гладене на мокри дрехи

Поставете мократа дреха на дъска за гладене на дрехи, като отгоре поставите тънка кърпа. Гладете кърпата здраво и старателно, докато ютията е силно загрята. След като приключите с едната страна на плата, обърнете дрехата. Процедирайте така и от другата страна.

При сушене на дрехи някои хора стигат и до по-крайни методи, като например поставяне на мокрото облекло във фурната. Ние обаче не ви препоръчваме подобни експерименти, тъй като те могат да са опасни както за вас, така и за вашите принадлежности.

Но ако често се оказвате в борба с мокрото пране, най-добре се снабдете със сушилня, за да решите най-после този проблем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest