ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да разпознаем фалшивите приятели

Как да разпознаем фалшивите приятели

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
5311998
Фалшиви приятели
Стилна сгъваема масичка за лаптоп-21%
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
27.50 лв.
Виж ››

Няма нищо по-ценно от приятелството - приятелското рамо дава разбиране, надежда, сила. Но невинаги нещата изглеждат така, както ги виждаме ние.

И именно в такива случаи се чувстваме най-наранени, защото предателството е от този, когото обичаме и на когото държим ужасно много.

Точно заради това се налага да преценяваме ситуациите, в които се намираме, както и хората, с които сме. Но как да разпознаем фалшивите приятели?

Понякога това си проличава веднага, а друг път отнема години. Ако не искате и вие да пропилеете живота си с хора, които са лицемери, вижте най-честите признаци на фалшиво приятелство.

- изоставят ни в труден момент, но когато ни е хубаво, правим парти или черпим - те са насреща. Сигурен признак, че човекът до вас е фалшив приятел и е около вас само когато му е хубаво и изгодно;

- те ще ви използват, а вие дори няма да осъзнаете, просто защото наистина им вярвате. Но замислете се, дали този човек е използвал някой друг? Държанието му към друг човек ще ви покаже каква е истинската му същност, а вие като страничен наблюдател ще забележите;

Истински приятели

- фалшивият приятел винаги говори за себе си и никога не ви изслушва. Фалшивият приятел никога няма да се интересува от вашите мечти, проблеми, надежди и т.н. За него е без значение как се чувствате вие;

- не се радват, когато ви се случи нещо хубаво и се чувствате щастливи;

- не се съобразяват с мнението ви, не внимават с шегите и изказват думи, които ви нараняват. Преминават онази тънка граница, която не бива да бъде прескочена.

Огледайте наоколо и вижте приятелите дали и хората от обкръжение отговарят на горното описание. Не се колебайте да ги премахнете от живота си, както и да говорите с тях откровено за нещата, които ви притесняват в поведението ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest