ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Упражнения за красиво и стегнато лице

Упражнения за красиво и стегнато лице

Упражнения за красиво и стегнато лице
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Ежедневните упражнения за лице могат да стегнат кожата ви и да разкрасят лицето ви, стига да ги извършвате правилно. Чрез тях можете да изгладите мимическите бръчки и да постигнете подмладяващ ефект.

Няма значение по кое време на денонощието правите упражненията, но трябва да изберете спокойно и уединено място. Можете да ги практикувате в легнало положение или докато си взимате вана.

Препоръчително е да премахнете грима и да се намажете с подходящ овлажняващ крем. Освен че ще помогнете на лицето си да изглежда по-добре, също така ще допринесете и за доброто си настроение. Ето кои са упражненията за красиво и стегнато лице:

Зоната около очите

Премахване на бръчки около очите

За да изгладите бръчките в зоната около очите, мигайте бързо в продължение на 20 секунди, след което потупайте с върховете на пръстите си контура и клепачите. Повторете това упражнение няколко пъти.

За да премахнете тъмните кръгове под очите си, поставете възглавничките на показалеца и средният си пръст си върху скулите и дърпайте внимателно надолу като едновременно с това примижавате.

Ако искате да изгладите мимическите бръчки между веждите, поставете палците си в средата им и започнете да ги теглите в посока на слепоочията си и затворете очи. Изпълнете упражнението няколко пъти за по няколко секунди.

Устните

Най-доброто упражнение за устните е целувката, но ако искате да изпълните упражнението сами изправете гърба, вдигнете брадичката и протегнете устни, сякаш предстои целувка. Повторете упражнението няколко пъти.

Шията

За да изгладите кожата в областта на шията облегнете главата си назад, докато сте в седнало положение и поставете долната си устна върху горната. Задръжте така около 5 минути и ще усетите леко напрежение.

Двойната брадичка

Премахване на двойна брадичка

Произнесете продължително звукът ПС, като същевременно разтягате устните в страни и задръжте максимално време така, докато усетите напрежение. След това отпуснете устата си. Това упражнение ще ви помогне да се отървете от двойната брадичка.

Челото

Натиснете с пръсти кожата над веждите и започнете да вдигате вежди. По този начин кожата на челото се опъва и се подобрява еластичността и. Добре е да повторите упражнението около 15 пъти.

Бузите

Тонизирайте кожата на бузите си като правите леки пощипвания с палец и показалец в посока от ъглите на устните към скулите и след това масажирайте с леки потупвания. За да направите тази гимнастика за лице е необходимо е то да бъде максимално отпуснато.

Скулите

Усмихнете се и поставете дланите от двете страни на лицето. Стиснете зъби и се опитайте да разтеглите крайчетата на устата си в страни, като същевременно издърпвате кожата в посока съм ушите. Повторете упражнението няколко пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest