ezine.bg»Статии»Интимно»Приятели за секс - предимства и недостатъци

Приятели за секс - предимства и недостатъци

Приятели за секс предимства и недостатъци
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Все повече жени и мъже стигат до извода, че със секс няма да се развали приятелството, но както всяка една връзка, така и тази си има своите плюсове и минуси. Така например според някои жени едно от най-главните предимства на тези отношения е това, че не се изисква да губите от свободното си време, а само се срещате когато ви е удобно. Нека разберем повече за предимствата и недостатъците на секса с приятел.

Какво е характерно за секса между приятели?

Безопасност, океан от удоволствие и никакви негативни последствия за партньорите - именно така си представят повечето хора приятелския секс. Партньорите често дори се познават от малки. Техните намерения са ясни и понятни, като и двамата имат изгода от подобна връзка без задължения.

В отношенията липсва лицемерието, няма нужда да лъжете, а и за мъжете това е страхотен вариант, ако не са готови за сериозна връзка и брака. Няма ревност кой къде ходи и какво прави, както се получава при обичайните отношения. Можете спокойно да експериментирате, без да се страхувате, че партньорът ви може да види грешките във връзката и да се разочарова. Няма чувства, задължения, страх, че последствията могат да попречат на удоволствието.

Друг вариант да се стигне до приятелски секс е когато имате сексуален глад, но няма достоен кандидат на хоризонта или в момента имате други приоритети в живота ви, като например искате да изградите първо кариерата си. Именно затова за жените например в тази ситуация сексът с много добър техен приятел изглежда доста по-добра алтернатива, отколкото с бившия или първия непознат от улицата.

Добра идея ли е сексът с приятел?

Тук не може да се даде еднозначен отговор, тъй като ситуациите могат да са различни. Често например можете да чуете изказвания, че сексът с приятел може да разруши приятелството, но това може да се получи и при много други ситуации. Друг аргумент, който често може да се чуе е това, че рано или късно могат да възникнат претенции към партньора, упреци и обвинения. Това е така, тъй като по психология не всички жени са наистина разположени към свободните отношения.

Приятели

Друга възможна развръзка е това, че може един от партньорите да се влюби в другия. В резултат на това чувствата стават пречка на отношенията, както просто приятелските, така и сексуалните. Влюбената половинка страда, започва да ревнува, но нищо не може да направи със себе си, тъй като вече има истински чувства към човека до себе си.

Всичко това обаче може да се случи само по една причина, а именно когато един от партньорите си е позволил да прекрачи позволените рамки. Ако се придържате към предварително уговорените правила, тогава всичко ще е наред. Разбира се, че не може да заповядате на сърцето си и винаги има опасност да се влюбите в човека до вас. Но все пак трябва да разбирате, че това са само чисти сексуални отношения - само секс и нищо повече.

Предимства на секса с приятел

- Добре познавате партньора;

- Не трябва да харчите времето си, за да си намерите някого за секс;

- Никакви последствия, като например бременност, ревност и така нататък;

- Никакви драми и трагедии;

- Безопасност.

Недостатъци на секса с приятел

Добра идея ли е да имате приятел за секс

- Никакви перспективи в отношенията;

- Има възможност да развалите приятелството си;

- Може и да нямате отношения, но все пак мястото до вас е заето.

Правила при приятелския секс

1. Не правете общи планове.

2. Не се лъжете, че може да се получи нещо повече.

3. Не лъжете партньора си и не му давайте някакви надежди.

4. Не идеализирайте отношенията.

5. Не изисквайте нищо от партньора.

6. Не игнорирайте новите отношения.

7. Не обсъждайте тези отношения с никого.

8. Никаква романтика.

И помнете, че в приятелския секс няма нищо лошо. Ако това на вас ви харесва и ви удовлетворява изцяло, тогава просто го направете и не се водете от мнението на околните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest