ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»За какво се сърдят най-често мъжете

За какво се сърдят най-често мъжете

Защо се сърдят мъжете

Вероятно предполагате, че познавате прекалено добре своята мъжка половинка, но замисляли ли сте се за какво най-често може да се сърди един мъж? Без да им отнемаме тяхната индивидуалност, мъжете си имат някои основни сходства. Така, както и ние, жените. В следните редове ще ви разкрием най-честите причини мъжете да се сърдят.

1. Ревност

Изобщо не е необходимо да сте стъпили накриво, да ви в хванат в крачка или какъвто друг израз си изберете. Напълно възможно е мъжът ви да се разсърди, защото сте се усмихнали на някой познат или пък сте загледали непознат. Заглеждането от ваша страна може да е било дори заради изключително неадекватния начин, по който той се облякъл.

Или защото е омазал елегантната си риза с кетчуп. За някои мъже това няма никакво значение - един поглед от ваша страна към друг мъж е достатъчен да се запали искрата на неговата болезнена ревност. Но както казахме в началото - всеки мъж има своята индивидуалност и ви стискаме палци вие да сте попаднали на не толкова ревнива половинка.

2. Вашето нежелание за секс

Скарана двойка

Знаем, че има жени, които са "тигрици" в леглото, но има и мъже, на чиито апетити трудно може да се угоди. Те могат да са изключително полово активни дори и след напредване на възрастта и да искат редовен секс поне 3-4 пъти в седмицата.

А защо не и всеки ден? Това, че вие сте изморени, че не сте в добро настроение, защото ви мъчи предменструален синдром или пък просто ви боли глава (това е най-лошото оправдание от нашата женска страна), тях не може да ги трогне особено и лесно могат да се разсърдят.

3. Неуместна забележка от ваша страна

Наричаме ги "силният пол", но мъжете са много чувствителни, а понякога и злопаметни създания. Всъщност, каквито можем да сме и ние, жените. Премисляйте по няколко пъти това, което искате да кажете на един мъж и се постарайте то да не наподобява упрек, забележка или камо ли някаква форма на насмешка.

Скандал

Също така никога не правете изброените неща пред ваши общи близки или приятели. Каквото имате да му кажете, трябва да е по възможно най-милия начин и задължително насаме. Иначе мъжът ще се разсърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest