ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да забравим бившия по-бързо

Как да забравим бившия по-бързо

Как да забравим бившия по-бързо
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Прекарвайки дълго време с някой човек, е нормално да се привържем. Затова, ако се разделим един ден с него, неизбежно се чувстваме зле, положението ни изглежда безнадеждно и не вярваме, че някога отново ще се почувстваме по-добре.

Но това не продължава вечно, разбира се. С времето ще се почувствате по-добре и ще започнете да цените себе си, без да изпитвате нуждата от човека, с когото сте се разделили. Ако започнете да се грижите за себе си и да си отделяте повече време, ще преодолеете този момент по-леко и по-бързо ще забравите бившия.

Поглезете се

Винаги по телевизията след раздяла гледаме как жените седят на дивана, ядат сладолед и гледат филми. Може да звучи клише, но това всъщност ще ви помогне. Ако, докато сте тъжни, ви се яде шоколад, сладолед, любима сметанова торта, шоколадов пудинг или нещо друго вредно, не се спирайте.

Наслаждавайте се на живота

Дори и да е против диетата ви и да се страхувате за фигурата си, позволете си тази вредна храна веднъж. Истината е, че ако изядете един сладолед с ядки по средата на диетата ви, той няма да ви повлияе. Стига след това да се върнете към здравословния начин на хранене, това малко лакомство няма да навреди.

Даже напротив, избирайки да се поглезите по този начин, вие сваляте нивата си на стрес. А ако си повтаряте „не мога да ям това, ще ми наруши диетата“, докато продължавате да си мислите колко искате да го хапнете, това ще ви направи още по-стресирани и ще влоши емоционалното ви състояние.

Разнообразете ежедневието и външния си вид

Още едно клише – сменете прическата си! Отидете на фризьор, боядисайте косата си, направете си нов стил или само си подстрижете връхчетата. Да, няма напълно да се излекувате, но това моментално ще ви накара да се почувствате по-добре и да превъзмогнете бившия поне за малко.

Нова прическа

Ще ви помогне да започнете наново и да разграничите сегашния си живот от миналия. Експериментирайте със стила и грима си. Така ще преоткриете себе си и скоро ще ви е много по-лесно да живеете пълноценно, без да мислите за бившия си постоянно.

За да забравите бившия по-бързо, постарайте се да разнообразявате ежедневието си, дори и да не ви се прави нищо. Излизайте с близките си хора, разхождайте се из магазините, посетете някое събитие или концерт. А ако имате възможност, дори отидете на почивка! Колкото повече нови неща видите, толкова повече няма да мислите за миналото и бившия си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest