ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»До 10 години: жените ще зачеват само ин-витро

До 10 години: жените ще зачеват само ин-витро

Ин витро
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Сексът ще е единствено за удоволствие, а не и за създаване на поколение след не повече от 10 години. Това твърдят учени, които прогнозират, че до няколко години децата няма да бъдат зачевани чрез секс, а почти изцяло с ин витро оплождане.

Според специалистите естествената човешка репродукция става все по-неефективна и занапред ще се разчита повече на изкуствените методи за оплождане.

Съгласно християнските норми сексът е средство за създаване на деца, но в съвсем близдо бъдеще двойките ще го приемат единствено като приятно занимание в свободното време.

Ако учените се окажат прави, това означава, че ще се сбъднат прогнозите в научно-фантастичните книги и филми, в което продължаването на човечеството става по изкуствен начин.

Според някои учени това ще облекчи положението на двойки, които отлагат раждането на деца, за да могат да се съсредоточат върху кариерата си. Така възможността от зачеване в епруветка ще бъде по-разпространена.

До 10 години: жените ще зачеват само ин-витро

В момента ин витро методът има 50% успеваемост при здравите двойки. Но според лекарите до няколко години изкуственото опрождане най-вероятно ще стане значително по-ефективно от естественото възпроизводство.

Оплождането ин витро е приложено успешно при хората преди повече от 25 години. При него се сливат сперматозоид и яйцеклетка извън организма на жената, в епруветка. Този метод на зачатие за първи път е бил извършен успешно от д-р Робърт Едуардс и д-р Патрик Степто в Англия на 25 юли 1978. От тогава досега повече от един милион деца са заченати чрез този метод.

Ин витро оплождането е процедура, чиято цел е да увеличи шанса за зачеване при двойки, при които други методи за зачеване са били неуспешни или невъзможни. Ембрионите, създадени по този начин се поставят в матката за потенционално имплантиране.

Шансът да се забременее по този начин е 29, 4%. В 63 процента от случаите при зачеване ин витро се ражда по едно дете, в 32% - близнаци и 5% - три или повече деца. Учените са категорични, че децата, заченати чрез епруветка, се развиват по същия начин, както децата, заченати чрез секс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest