ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Защо той не отговаря на съобщенията ми

Защо той не отговаря на съобщенията ми

Защо той не ви отговаря на съобщенията
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл-10%
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Какво означава, когато той не отговаря на съобщенията ми? Това е един от най-често задаваните въпроси в днешно време. Всички сме били в тази ситуация – говорите с мъж, всичко изглежда върви гладко. Пишете си всеки ден и това е вълнуващо. Но изведнъж всичко спира – той вече не ви отговаря.

Опитвате се да останете спокойни и да не изпадате в нервна криза, но когато така чаканото съобщение не идва, отваряте телефона и започвате да проверявате дали случайно не сте блокирали номера.

Не след дълго, в съзнанието ви изниква идеята, че вероятно той се вижда с друга жена или че сте направили нещо, което го е ядосало и той ви е отрязал. Всичко това може да бъде много стресиращо.

Има много възможни обяснения защо един мъж не отговаря на съобщенията ви. Но, че прекалено много ви харесва и се страхува, не е една от тях.

Ето някои от възможните причини той да не отговаря на съобщенията ви:

Наистина е зает

Има смисъл – когато мъж не отговаря веднага на съобщението ви, но след това се свърже с вас. Вероятно той ще ви обясни защо се е забавил с няколко часа или ден. Но няма смисъл, ако мъжът не ви пише със седмици и месеци, а накрая ви каже, че бил прекалено зает.

Колко точно пък зает да е бил? Писането на съобщение отнема няколко секунди. Така че, не би трябвало да оправдавате подобно държание. Истината е, че когато човекът наистина се интересува от вас, той ще намери 20 секунди да ви напише, че има работа.

Мъжът се отдръпва, защото нещата стават прекалено сериозни

Той не ви отговаря, защото е зает

Връзките се движат с различна скорост. Ако се сближите прекалено с мъжа и започнете да си пишете по-сериозни съобщения, той може да се отдръпне, защото се страхува, че се появяват чувства.

Някои мъже са откровени страхливци и ако той просто спре да ви отговаря, това вероятно е по-добре и за вас. С времето ще се убедите в това. Колкото по-рано разберете, че това не е човекът за вас, толкова по-добре.

Мъжете могат да бъдат наистина много странни, особено, когато не са сигурни какво искат. Те често изпращат съобщения на момичето, което харесват, но не искат да задълбочават нещата, защото намеренията му не са сериозни към нея. Мъжете не винаги казват каквото им е на ума. Така че, спирането на отговарянето на съобщенията е сигнал, че нещата се движат твърде бързо според мъжа.

Той просто не се интересува от вас и иска да се сетите

Ако той не ви отговаря или ви пише само с една-две думи, това трябва да е сигнал за вас. Ако все пак мъжът ви се извини, че се е държал така, и продължи да проявява интерес, вероятно става дума за друга причина.

Но истината е, че когато мъжът просто спре да ви изпраща съобщения или ви отговаря с една дума, това е доста ясен индикатор, че вече не се интересува от вас. Вероятно е и голям страхливец, след като не иска да ви каже това в прав текст. Много мъже намекват за подобно нещо и чакат да се сетите сами.

Забравил е да ви пише

Тъжен мъж

Когато мъжът не ви отговаря няколко часа или дни, и изведнъж ви изпрати съобщение, в което ви се извинява, вероятно става дума за това, че е се разсеял и е забравил. Ако тишината обаче продължи повече от седмици или месеци, и изведнъж той ви пише колко съжалява, да знаете, че става дума за лъжец.

Някои мъже обичат да се правят на гъзари и не искат да изглеждат нетърпеливи, когато ви отговарят. Разбираемо е, че и може да е забравил. Но си дръжте очите и ушите отворени, защото може да казва истината.

Има си друга приятелка

Ако мъжът рядко отговаря на съобщенията ви и изведнъж стане още по-студен, вероятно си е паднал по друго момиче. Ако вие все пак искате да знаете истината (а и имате право на това), попитайте мъжа в прав текст и игнорирайте всякакви мъжки лъжи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest