Ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Опасно ли е печенето на слънце при бременност

Опасно ли е печенето на слънце при бременност

ГеновеваГеновева
Копирайтър
443180
Опасно ли е слънцето при бременност
Музикална постелка за деца
Препоръчано за деца:
Музикална постелка за деца
48.00 лв.
Виж ››

Продължителното излагане на слънце е опасно за всички хора. Но разбира се, особено опасно може да се окаже за бременните жени, без значение дали използвате защитни кремове или не.

Пигментацията на кожата през бременност се променя и е възможно под влиянието на слънчевите лъчи това да допринесе за здравословни проблеми.

Също така, когато една жена е бременна, нейните бенки се променят, заради хормоналните промени през този период.

Стоенето на слънце дълги часове през периода на бременност наистина може да се окаже опасно за вашето здраве, затова не прекалявайте.

Разбира се, не е казано, че изобщо не трябва да се показвате на слънце. Напротив витамин D, който се набавя чрез слънчевите лъчи, е много полезен за бременните, но просто не прекалявайте с печенето на слънце през бременността.

Ако страдате от високо кръвно и подути крака, бъдете внимателни и се пазете от слънцето, защото може допълнително да ускори пулса ви и да повиши кръвното налягане.

Опасности от слънцето

Бъдете изключително внимателни със слънцето през първите 3 месеца ОТ бременността и последните 3 месеца. Пазете се от прегряване, това е наистина важно и може да е опасно за вас и вашето бебе. Избирайте си слънцезащитни кремове със защитен фактор над 50.

През лятото е добре е да избягвате слънчевите бани в часовете от 12.00 до 16.00 часа, когато слънцето е наистина силно.

Освен това не забравяйте, че всеки организъм е различен и има специфични нужди от слънце. Затова трябва да се консултирате със специалист, който да ви даде по-конкретни съвети по темата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest