ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Декоративни породи кучета

Декоративни породи кучета

Аника ВойтАника Войт
Експерт
107481
Декоративни породи кучета
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Декоративните породи кучета винаги са били обект на особен интерес. Тези домашни любимци изглеждат сладки и имат невероятен чар. Ето няколко декоративни породи кучета, които биха били чудесен домашен компаньон.

Бишон Фризе

Куче, което прилича на пухкав бял облак с оживени любопитни очи. То има нежен и лоялен характер, почти никога не влиза в битки и при правилна грижа за външния му вид, домашният любимец ще стане не само ваш спътник, но и гордост.

Йоркширски териер

Йоркширски териер

Сладката муцуна и копринено дълга козина направиха йоркитата една от най-популярните породи кучета. Тяхната красота се допълва от почти пълно отсъствие на скубане на козина и висока продължителност на живота (до 11-15 години).

Пинчер

Това е куче, пълно с енергия и готово да ви придружава навсякъде. Въпреки миниатюрните си размери, пинчерита са издръжливи и активни кучета, но когато се разхождат в студено време, те трябва да бъдат облечени в специални кучешки дрехи.

Китайско качулато куче

Чихуахуа

Представителите на тази порода сменят козината си много малко, и поради липсата на косми по голямата част от тялото си нямат специфична кучешка миризма.

Брюкселски грифон

Това е много сладко и добродушно куче, което в същото време има някак смело и дори арогантно държание. Това са доста активни животни, които обичат различни игри, обичат и дългите разходки.

Чихуахуа

Китайско качулато куче

Те са сред най-дребните кучета в света. Теглото на възрастен екземпляр рядко надвишава 3 кг. Чихуахуа не изисква специални грижи за козината, отличава се с интелигентност и весел характер.

Каквато и порода куче да изберете, не трябва да забравяте, че дори малко куче е живо създание, а не играчка. Не го превръщайте в предмет. И не забравяйте редовно да посещавате вашия ветеринарен лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest