Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Какви храни правят лицето красиво

Какви храни правят лицето красиво

Нина НордНина Норд
Джедай
2k337
Красиво лице

За всяка жена лицето е най-важната част от тялото ѝ. Заради привлекателността му много дами са готови на подвизи, които биха се сторили трудни дори на супергероите. И всичко това – за да предизвикат възторг в погледите на мъжете и завистта на жените.

Но жените често забравят, че скъпите кремове и козметичните процедури не са основното, което прави лицето сияещо. Те са прекрасно поддържащо средство, но основното, от което зависи красотата на лицето, е храненето.

С малки корекции в менюто можете да се отървете от неприятности, свързани с кожата на лицето си. Такива например са зачервяванията и капилярните звезди върху лицето. Както е известно, кожата почервенява от разширяването на кръвоносните съдове.

За това помагат такива продукти като вино, пушени и пикантни ястия. Това, което смятате за вкусно, защото е пикантно, ви превръща в селски румени девойки. Ако това се отразява на лицето ви, веднага изключете кърито и уасабито от менюто ви.

Те със сигурност придават приятен вкус на храната ви, но също така ви даряват и със здрав червеникав тен. Второто, което можете да си спестите, са пъпките и черните точки. Простите въглехидрати са основна причина на гнойните пъпки.

Сигурно трудно можете да се лишите от сладкиши, вафлички и бисквитки, но точно те съсипват здравия вид на кожата на лицето ви.

Морски дарове

Обърнете внимание на кожата на представителите на източните народи. Тя е гладка, най-вече заради факта, че те се хранят с плодове, зеленчуци и морски дарове.

Опитайте се да намалите кифличките, макароните и пържените картофки и организмът ви ще ви се отблагодари незабавно с липса на пъпки и черни точки.

Лющенето на кожата е проблем, който е характерен за тяло с липса на мазнини. Като правило това е последица от строги диети, характерни само за дами с желязна сила на волята.

Кожата обаче не търпи такива гаври и си иска своето, а по-точно витамин А. Той постъпва в тялото благодарение на мазнините, които го разтварят. Добавете в менюто си полезни мазнини като зехтин, за да си спестите грозното лющене.

Полезни мазнини се намират и в орехите. А морковите, които изобилстват от витамин А, са полезни само когато са съчетани с някакъв вид мазнина – олио или зехтин, за да може витаминът да се усвои от тялото ви.

Бръчките са най-ужасният враг на красотата на жената. Преждевременното стареене на кожата говори за недостатък на аминокиселини в организма. Рибата е основното, с което трябва да се храните, за да предотвратите появата на нови бръчки.

Освен рибата морските дарове ще заредят тялото ви с полезни аминокиселини и вещества, които ще ви спестят нови бръчки или поне ще отложат сериозно появата им. Те също така ще избистрят и тена на кожата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest