Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Тази оризова маска ще ви подмлади с 10 години!

Тази оризова маска ще ви подмлади с 10 години!

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
53612
Оризова маска за лице

Оризът е невероятен източник на линолова киселина и сквален – мощни антиоксиданти, който стимулират производството на колаген. Скваленът забавя образуването на бръчки по кожата и я предпазва от отрицателните ефекти на слънцето.

Оризът е пълен с витамин С и гама- оризанол, известен със способността си да защитава сърцето и да понижава холестерола в кръвта. За съжаление, освен японците, повечето хора не са запознати с тези факти.

Оризът, наистина е способен на чудеса, когато става дума за подмладяване. Предлагаме ви да приготвите тази подмладяваща маска за лице с ориз.

Необходими продукти: ориз – 3 с.л., прясно мляко – 1 с.л., мед – 1 с.л.

Подмладяваща маска за лице

Начин на приготвяне: Сварете и прецедете ориза. Запазете прецедената вода. Смачкайте ориза и към получената каша добавете топлото мляко и меда. Нанесете получената смес върху чиста и суха кожа. Оставете маската с ориз да засъхне напълно на лицето ви. След което изплакнете с оризовата вода.

Оризовата вода има силни антиоксидантни свойства. Овлажнява кожата и стимулира кръвообращението. Тази вода помага за премахване на старчески петна и облекчава възпалението по кожата. Можете да я използвате, преди да отидете на слънчеви бани. Тя овлажнява кожата и я предпазва от образуване на нови бръчки.

За най-добри резултати е препоръчително да прилагате оризовата маска за лице поне веднъж седмично. Повторете този процес няколко пъти и ще изглеждате с 10 години по-млади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest