ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Подходящи цветове за коридор

Подходящи цветове за коридор

Аника ВойтАника Войт
Експерт
107310
Подходящи цветове за коридор
Снимка: Victoria_Borodinova/pixabay.com

Входното антре е първото нещо, което поздравява гостите у дома. Тази стая говори за собствениците много повече, отколкото изглежда. Малка или не много, просторна или тясна - стаята може приятно да удиви с интериора си или да развали доброто първо впечатление.

Важна роля в това играе цветът на коридора, който е в състояние напълно да промени геометрията на пространството и да зададе посоката на стила.

Избирайки подходящи цветове за коридор, можете да получите интериор, който е хармоничен и приятен всеки ден.

Цветовата схема в дизайна решава много. Правейки ремонт, можете да се отървете от належащите проблеми само с правилния избор на облицовки.

Ето и някой съвети при избора на боя за коридора.

Леките студени тонове могат напълно да трансформират малка стая: сиво, ледено синьо, кафяво. Те трябва да са меки.

Сиво или бежово - и двете са идеалният фон за дизайна на всяка стая. Те са неутрални, такива стени отвличат вниманието от формата на стаята. Следователно антрето в сиви или бежови тонове ще изглежда по-голямо.

Подходящи цветове за коридор
Снимка: Pexels/pixabay.com

Ако имате късмет с по-голям коридор, можете спокойно да използвате тъмни тонове. Те са характерни за много стилистични тенденции, придават на къщата солидност.

За палитрата за коридора си струва да изберете не повече от три нюанса. Един от тях ще бъде основният, преобладаващ, а другите два - допълнителен. Върху тяхната комбинация е изградена цветовата схема на интериора.

Таванът е един от най-важните дизайнерски елементи. Избирайки палитра за него, трябва да се съсредоточите върху формата на стаята и нейния размер, както и посоката на стила.

Ако стаята не е голяма, по-добре е да избягвате контрастни решения за тавана. Така те ще разделят цялостната картина на цялото пространство.

Проблемът с ниския таван може да бъде решен, като го боядисате в същия тон като този на стените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest