ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Когато чувствата са изстинали

Когато чувствата са изстинали

Когато чувствата са изстинали
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Всяко едно семейство рано или късно се сблъсква с трудности и за съжаление това може да доведе дори до изстиване на чувствата ви към партньора.

В тази ситуация правилният подход е да признаете наличието на семейни проблеми, а не да си криете главата в пясъка, мислейки си че нещата ще се решат от само себе си.

В началото на всяка нова романтична връзка всичко е розово и приказно, но ако искате наистина дълги и сериозни отношения, тогава е важно да се научите да се справяте и с проблемите.

Ето няколко съвета, ако усетите, че чувства помежду ви са охладнели.

Говорете

Съвети, когато чувствата охладнеят

Често рутината на семейните задължения ни завладява и забравяме за това, че трябва си открадваме поне по 30-40 минути 2-3 пъти на седмица, за да се насладим на компанията на любимия ни човек.

Говорете с половинката си, попитайте го просто как е минал деня му или излезте да се разходите в парка. Не всичко в семейството е само готвене, чистене и чисто битови задължения.

Правете си малки и мили изненади

За да накарате човека до вас да се усмихне и да се почувства истински важен за вас, не е задължително да харчите огромни суми.

Можете просто да напишете на малка бележчица Обичам те и да я закачите на хладилника или пък прибирайки се от работа, да посрещнете дамата на сърцето ви с букет от балони, на които сте написали някакво сладко послание.

Бъдете сигурни, че тези малки, но безумно мили жестове няма да останат незабелязани.

Променяйте се

Защо да не изненадате мъжа или жената до вас с някаква нова визия? Така например, ако винаги сте носили дънки и тениска, можете да опитате нещо ново и половинката ви да ви види като истински джентълмен с костюм.

Бъдете сигурни, че всяка жена харесва стилните мъже. Същото важи и за вас, скъпи дами.

Експериментирайте и радвайте човека до вас с различни визии. Скуката никога не е била приятел на дългите и сериозни отношения, така че дерзайте.

Не забравяйте за физическата близост

Физическата близост връща силните чувства

Не бива да се лъжете и да си мислите, че редовният секс не е важен в една връзка.

В действителност интимните отношения между мъжа и жената са 50% от успешните и дългосрочни отношения.

Именно затова е важно да опитвате нови неща, като така например можете да си купите перука и да изиграете ролята на страстна блондинка, която иска утеха от мъжа до себе си.

Не изневерявайте

Не правете грешката да започвате нови отношения преди да сте приключили тези.

Ако наистина ви свързва много, тогава е много по-добре да опитате всичко възможно и едва тогава да слагате край на връзката ви. Не обръщайте поглед към изневярата.

Измислете си хоби

Общите интереси винаги сплотяват много хората. Ако обичате да ходите на театър, тогава правете това заедно, ако пък обичате да пътувате - направете си едно романтично пътешествие за седмица например.

Може би това ще се окаже вашето вълшебно хапче, с което ще събудите страстта помежду си отново и ще оставите изстиналите чувства зад гърба си.

Обръщайте внимание на половинката си

Милите жестове поддържат пламъка във връзката

Пишете мили смс-и, но не прекалявайте, за да не изглеждате досадни. Можете дори да изпратите сладко съобщение с еротичен подтекст.

Периодично си правете малки, символически подаръци, тъй като именно тези мили жестове са много важни при всяка една връзка.

Не позволявайте отношенията ви да свършат и то само защото сте забравили, какво е да се радвате на малките неща.

Потърсете професионална помощ

Ако искате и двамата да запазите отношенията си и да промените нещо, тогава няма нищо срамно в това да потърсите помощ от семеен психолог.

Истинските професионалисти ще могат да ви помогнат да намерите общ език помежду си и да поговорите за проблемите си.

Във всяка една връзка е важно да се научите, че трябва да правите компромиси и че не винаги всичко ще е розово. Може да настъпи период, в който чувствата да изстинат, но това не трябва да ви спира да опитвате да възвърнете пламъка.

Взаимната подкрепа и истинските чувства ще успеят да оцелеят и да преминат през трудностите, а нашите малки съвети и хитринки ще ви помогнат да се справите с това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest