ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Признаци, че живеете с тиранин

Признаци, че живеете с тиранин

Живот с тиранин
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Понякога е трудно да признаем, че мъжът до нас е тиранин и сме попаднали в такива отношения.

По-лесно е да си затваряме очите и да живеем в измисления свят на идеалните отношения, заравяйки главата си като щраус и невиждайки, какво реално се случва с живота ни.

За да не се превърнете в безволева жертва и да не затънете още повече в тази тиранична връзка, трябва да успеете трезво да погледнете нещата и да разпознаете признаците на тиранина.

Авторитарните мъже след среща се държат изключително любезно. Често се обаждат, питат за благополучието на половинката им, като дори могат да задават въпроси като дали има какво да ядем, или дали ни е студено.

Момичетата обикновено умират за такива мъже, мислейки си, че те наистина се интересуват от тях и че са супергероите на днешното време.

Те са доста настойчиви, интелигентни, твърди по характер, очароващи нежния пол с чар, харизма и способността да решават всякакви проблеми. По време на ухажването от такъв мъж ви очакват наистина красиви моменти: розови листенца, романтични вечери, страст, грижа, обети за вечна любов.

Първото нещо, което трябва да ви усъмни е, ако получите предложение за брак прекалено скоро. Деспотът не обича да чака и иска да ви получи, колкото се може по-скоро само за себе си. Той се нуждае от правото да притежава власт над вас, но бъдете готови че след сватбата всичко ще се промени на 180 градуса и отношението на мъжа до вас далеч няма да е като преди.

И така, това са признаците, че живее с тиранин:

1. Твърди и стегнати рамки в отношенията ви

Мъжът-тиранин иска винаги да има пълен контрол над вас и децата - кръга на общуване, парите, приятелите, работата, здравето и всяка една ситуация в живота им.

2. Двойнствени стандарти

Депресия

За тираните е важно цялото им семейство винаги да си върши задълженията на 100%, но за сметка на това често забравят за своите и не ги вършат. Освен това, ако вие или децата не свършите нещо, то това няма да ви се размине, докато вие нямате право да му направите дори и най-малката забележка.

3. Постоянно ви повтаря да си знаете мястото в дома

Мъжете-тирани не са склонни да отпуснат юздите и да ви позволят вие да изразявате мнението си или дори да вземате решения. Те ще ви натякват постоянно, че вашето място е в кухнята.

4. Не ви дава да се самореализирате

Целта на мъжа-тиранин е да ви направи изцяло зависима от него, както морално, така и финансово. Забраните повечето пъти ще са под формата на ултиматуми и редовно ще ви пресира с психологически натиск.

5. Маниакална и болезнена ревност

Тиранин

Бъдете готови да чувате нападките, че детето не е негово, а от съседа. Постоянно ще ви обвинява в това, че имате авантюри с чужди мъже и му изневерявате. Характерна черта за тираните е именно това, че виждат това, което не съществува и е практически невъзможно да ги убедите в обратното.

6. Подрязва крилата ви

Бъдете готови, че постоянно ще обезценява вашите лични постижения и никога няма да ви подкрепя в нищо. От друга страна, пък самият той ще изисква от вас и цялото семейство да сте му опора винаги.

7. Неуважение към другите

Ако мъжът ви е постоянно недоволен за всичко около себе си, то веднага трябва да ви светне червената лампичка и да се замислите, за това. Тираните са склонни винаги да обвиняват другите и да се скарат дори с бавната продавачка в магазина. Те са готови да направят от мухата слон и за тях всеки е виновен и грешен, но не и те самите.

8. Липса на човечна комуникация

Мъжът-тиранин ви оставя разстроена

Тираните не могат да общуват, без да използват заплахи или обидни думи. Те не могат просто да помолят за услуга, да благодарят, да подкрепят близък човек или да разберат събеседника си. Всички тези неща са чужди за тях и това е много отличителна черта на тези мъжа.

9. Тези мъже се наслаждават на вашите сълзи

Те могат да правят това дори и умишлено, а именно да ви докарват до истерия, защото изпитват истинско удоволствие от тези ситуации.

10. Изискват уважение, състрадание и съжаление

Мъжете-тирани постоянно се оплакват от работата си, гадния шеф, неразбирането на колегите, ужасното време и така нататък. Ако пропуснете да го разберете, изслушате и успокоите, тогава бъдете готови да получите поредната порция недоволство по свой адрес.

Ако изпитвате постоянен страх, чувство на вина и дискомфорт, то това е сигурен признак, че живеете с тиран. Замислете се сериозно така ли искате да продължавате цял живот...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest