Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Раздяла с нарцисист: Какво да очакваме?

Раздяла с нарцисист: Какво да очакваме?

Раздяла с нарцисист: Какво да очакваме?

Да си в романтична връзка с нарцистичен човек е изключително трудно и уморително, но когато се разделиш с него, върху ти може да се разрази истинска буря.

Раздялата винаги е трудна, но когато сте в отношения с някой, който ви използва и е обсебен от себе си, това може да бъде много разтърсващо в най-негативен смисъл. И ако имате предвид, че нарцисът може да изглежда очарователен, интересен и харизматичен, е лесно да разберете всички душевни страдания в този случай.

Нарцисистът може да ви накара да се влюбите в него толкова много, че загубата му да ви кара да се чувствате сякаш губите част от сърцето си, защото този тип хора много добре знаят как да станат център на вашата вселена, докато сте с тях.

В началото може да почувствате, че сте намерили партньора, който винаги сте искали, но скоро ще се чудите какво в крайна сметка се обърка. Това е така, защото нарцисите чудесно играят роля, ако трябва да получат нещо в своя полза, особено ако става въпрос за завоюване на нечие сърце.

Но когато те се нахранят емоционално с вашите чувства към тях, тогава без никакво състрадание, ще ви захвърлят като използван предмет.

Раздяла с нарцисист

Няма да имат извинения или угризения и никога повече няма да чуете за тях, независимо колко дългосрочни са били отношенията ви. Ако се върнат, това ще бъде само защото са разбрали, че все още могат да получат нещо от вас.

Ако вие сте решили да си тръгнете, тогава бъдете готови за скандали, молби и преговори. Ако решите да ги напуснете, е добре да знаете, че това е трудна задача. Вероятно ви чака безпрецедентна битка, защото те още не са приключили. Нарцисите мразят да губят притежанията си, така че няма да ви позволят да си тръгнете лесно.

Пригответе се за пламенни обещания, че те ще се „променят“. Може изведнъж да започнат да правят някои от нещата, които са ви липсвали във връзката. Но също така могат да ви кажат неща като Ще изчезнеш без мен или Никога няма да намериш някой като мен.

Не слушайте всички тези обидни коментари. Това е само един трик, за да ви накарат да се върнете при тях от страх.

За да се разделите с един нарцис, трябва да прекъснете всякакви контакти. Това означава блокиране на номера, изпращане на всички писма в папката със спам и изтриването им от социалните мрежи. Разбира се, това е трудно, но е най-добрият вариант, защото рано или късно нарцисът ще намери начин да се върне.

Нарцисистът ще се опита да се свърже с вас, ако спрете да го храните със своите любовни чувства, а такива хора знаят какво да кажат, за да ви накарат да се върнете. Ето защо трябва да действате строго и бързо.

Раздяла с мъж нарцисист

Понякога е дори по-добре да се разделите с тях чрез текстово съобщение, така че да не могат да ви манипулират по никакъв начин.

Ако сте оставили нещо в къщата на нарциса, просто трябва да го забравите. Всъщност това е много малка цена, която можете да платите за нормалната си психика и благополучие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest