ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Кои цветове отблъскват мъжете?

Кои цветове отблъскват мъжете?

Кои цветове отблъскват мъжете?

Всички знаят, че именно външният вид е първото нещо, което може да направи добро или пък лошо впечатление при запознанство. Много от жените възприемат това прекалено буквално, затова на първата среща изваждат най-пъстрите и ярките си тоалети, които освен това невинаги могат да са с подходящия фасон.

Цветовете влияят много на психиката на хората. Така например мъжете могат подсъзнателно да се откажат от идеята да се запознаят с момичета, ако тя е облечена с рокля, която е в плашещ за силния пол нюанс.

Дори ако сте купили възхитителна блузка в някой от петте цветове, които отблъскват мъжете, то е по-добре да заложите на първа среща на нещо с по-стандартни за мъжете цветове, които не ги отблъскват.

Как цветовете на облеклото влияят на партньора?

Всеки оттенък има свой собствен характер, като изборът на даден нюанс може много да разкаже за своя притежател:

- Цветът на тоалета ви е способен на подсъзнателно ниво да разположи мъжа към вас, но също така и да го отблъсне;

- При избора ви на конкретен нюанс вие се настройвате на определена емоционална вълна, която предавате и на човека до вас;

- Правилното съчетание на оттенъците може да ви помогне да скриете малките недостатъци на фигурата ви и да подчертаете достойнствата на формите ви;

Психоемоционално описание на цветовете

цветове, които отблъскват мъжете

1. Студени нюанси

Те повишават авторитета на жената в очите на мъжа;

2. Топъл спектър

Той свидетелства за дружелюбността, лекота и откритост в общуването;

3. Черно-бял стил

Класически образ, който подчертава високото положение на жената в обществото;

4. Сините нюанси

Лесно се възприема от събеседника, действат успокояващо;

5. Жълто, червено, оранжево

Стимулират работата на мозъка и ускоряват пулса.

Кои цветове отблъскват мъжете?

Сивото отблъсква мъжете

Съществуват цветове, които категорично не се харесват на мъжете и трудни бихте впечатлили принца на мечтите ви, ако сте облечени с дрехи в тези цветове.

Според психолозите цветовете и техните оттенъци не просто въздействат на съзнанието ни, но могат и в известна степен да управляват нашите емоции и чувства.

И ако красивият и скъп червен нюанс се свързва само с романтика и красота, виолетовият - с лекота и свобода на мислите, то следващите пет цветове отблъскват мъжете и не са добър избор за първата среща.

1. Сиво - в началото тъмно сивото просто уморява зрението на мъжете, а след това дори ги дразни;

2. Жълто - за мъжете този цвят се асоциира с леките жени, колкото и да е странно. Именно затова е по-добре да се откажете от него и да заложите на вечната класика в лицето на сочните и сексуални червени оттенъци;

3. Кафяво - имайте предвид, че когато излизате навън в кафяви дрехи, то околните си мислят, че вие сте замислен и скучен интелектуалец. В този цвят няма дори и намек за романтика и жизненост. Именно затова трябва да сте внимателни, ако сте решили да си купите поредната кафява рокля и да се замислите за някакъв ъпдейт на стила ви, ако сте в търсенето на вашата половинка;

4. Оранжево - според проведено проучване мъжете се отнасят много предпазливо към жените, носещи дрехи в портокалови оттенъци. Повечето представители на силния пол просто споделят, че банално не харесват този цвят. Трудно е да се каже каква е причината за това, но все пак е по-добре да се откажете от този нюанс в гардероба ви;

Мъжете не харесват оранжев цвят

5. Зелено - психолозите споделят, че този цвят в мъжкото съзнание се асоциира с нещо лошо: раздяла, изневяра, предателство, егоизъм. Всички оттенъци на този цвят унищожават в силния пол техния романтичен настрой и ги отблъскват от жените.

Ако и вие сте в търсенето на вашата половинка, тогава бъдете по-внимателни с избора на тоалета ви, особено ако това е първата ви среща и искате да направите добро първо впечатление.

Важно е и да помните, че цветът на тоалета ви трябва хармонично да се съчетава с типа на кожата ви, очите и косата. Все пак дрехите трябва не просто да украсят силуета ни, но и да подчертават естествената красота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest