ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Най-игривите домашни любимци

Най-игривите домашни любимци

Най-игривите домашни любимци

Домашните любимци носят със себе си не само щастие и любов, а и много други бонуси – доказано е, че отглеждането на животни у дома подобрява психическото здраве.

Освен това са и чудесен компаньон в моментите, в които сме самотни или искаме да избягаме от скуката. Ако търсите в своето животинче именно това, то не всеки любимец е подходящ за вас – има такива, които предпочитат да не бъдат притеснявани.

Ако търсите игриви животни, то насочете се към някой от следните видове:

Кучета

Нямаше как тези четириноги да останат извън класацията. Не е случайно, че се смятат за най-добрия приятел на човека. Кучетата са не само изключително лоялни, но и много игриви. Те са изключително социални и освен ако не изберете мързелива порода куче, животните ще бъдат винаги готови за игра. Сред палавите породи кучета са Джак Ръсел териерите, кокер шпаньолите, лабрадорите, немските овчарки, коргитата, пекинезите и шпицовете.

Котки

Котка
Снимка: suetot/ pixabay.com

Те са популярни домашни любимци. Обикновено те са много игриви животни, но тъй като са и много темпераментни, винаги има риск да попаднете на животно, което предпочита спокойствието пред тичането. В случай, че вашето четириного се окаже игриво, то от него може да очаквате постоянно гонене на мухи, игра с топчета, мъркане, съсипани тапети и съборени саксии.

Зайци

Въпреки славата си на страхливи животни, зайчетата всъщност са изключително игриви домашни любимци. И противно на вярванията ви, те успяват да завържат много силна връзка със собствениците си. Игрите ви обикновено ще бъдат концентрирани около гонене, а зайчето често ще тича между краката ви или ще подскача високо. Помнете, че с острите си зъби те могат да хапят силно в играта си, затова пазете малките деца от прекалено буйни пакости с тях.

Папагал

Папагал

Няма как да пропуснем и птиците! Папагалите, особено говорещите видове папагали, са отличен компаньон. Макар и да не можете да си играете с тях в истинския смисъл на думаста, тези животни са изключително социални и обикновено се привързват много силно към собственците си. Заниманията с тях ще бъдат не под формата на гонене из дома ви, а чрез танци, учене на думи, разговори и пеене.

Морски свинчета

Ако търсите игрив първи домашен любимец за детето си, то може би морското свинче е най-добрият избор. Те са отлична компания и обикновено са предпочитани пред хамстерите, защото хапят по-малко. Едновременно с това са социални животни, свикват силно с дома и със собствениците си и обикновено са готови за всякакви игри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest