ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с кафе и кокосово масло

Диета с кафе и кокосово масло

Диета с кафе и кокосово масло
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Ако сте опитвали всевъзможни видове диети, а резултатите са незадоволителни, но никога не сте пробвали диетата с кафе и кокосово мляко – може тя да се окаже вашето вълшебно средство за отслабване. Тези, които за пръв път чуват за съчетанието на двата продукта, може би са изненадани.

Всъщност кафето с мазнина не е нещо революционно ново – в Тибет то е задължителна съставка от менюто на местните, тъй като дава много енергия и носи усещане за ситост. Само че там не използват кокосово мляко, а слагат мас или кокосово масло.

И въпреки че употребяват тези калорични продукти, хората не са дебели, а са стройни, жилави и като цяло в много добро здраве. Причината е, че кафето с кокосово масло подпомага изгарянето на мазнините, действа като антиоксидант и поддържа в оптимално състояние сърдечно-съдовата система.

Диетата с кафе и кокосово масло стана популярна през последните години. И дава много добри резултати. Стратегията на прилагането е проста. Закуската сутрин се състои от хубаво, ароматно кафе, подправено с приблизително една супена лъжица кокосово масло. За още по-голям ефект може да се овкуси с щипка канела.

Отслабване с кафе

Както канелата, така и кокосовото масло ускоряват метаболизма, повишават изгарянето на мазнините и контролират нивото на кръвната захар, като по този начин се справят с широко разпространената напоследък инсулинова резистентност.

Също така създават асоциацията, че приемате нещо вкусно и сладко – действително кокос и канела ни напомня за апетитни сладки, бонбони или ароматни сладкиши. Така мозъкът бива излъган, че сме задоволили потребността си от сладко, без да сме приели нито една прашинка захар.

Кокосовото масло пък създава усещане за ситост. То също така дава достатъчно енергия, която да ни държи работоспособни и дейни през деня. Комбинацията на кафе с кокосово масло си е една истинска енергийна бомба и затова може спокойно да замени цяла закуска. Благодарение на нея огладняваме по-късно и апетитът ни се връща в норма – намалява желанието ни за непрекъснато хранене, особено що се отнася до сладките храни.

Кокосово масло

Комбинацията на кафе с кокосово масло – не на последно място, подобрява храносмилането и перисталтиката на червата. Действа противовъзпалително и е чудесно средство за справяне със запека. Затова може би е време да опитате. А ако не пиете кафе, не се притеснявайте – може да замените ободряващата напитка с чай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest