ezine.bg»Статии»Здраве»Извайте фигура с червено вино

Извайте фигура с червено вино

Извайте фигура с червено вино
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Скъпи домакини, ако приемата умерено червено вино, ще си погрижите за фигурата си.

Американски учени изучаваха влиянието на алкохола върху женския метаболизъм в течение на 13 години. Резултатите от изследванията показаха, че червеното вино доприната за по-добра женска фигура.

В проучването са взели участие 19 220 американки, 38 процента от които не употребявали алкохол. Цели 13 години всички участници следели теглото си. В хода на експеримента повече килограми натрупали тези, които избягвали алкохола.

Установено било, че най-малко върху теглото се отразява червеното вино, докато при консумацията на бира и концентрати се увеличавали килограмите.

В крайна сметка учените установили, че жените, които пият умерено вино, доста по-бавно увеличават теглото си от тези, които предпочитат да се ограничават с минерална вода и дори с чай.

Калориите, които се съдържат във виното, влияят по-малко върху килограмите, отколкото другите вещества, предполагат експертите. Те обаче засега не могат да обяснят точно това явление.

Една от хипотезите е, че черният дроб на човек, който системно употребява алкохол, но не прекалява с него, проявява допълнителна активност при обмяната на веществата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest