ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Опасни за котките стайни растения

Опасни за котките стайни растения

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314399
опасни за котките стайни растения
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра-42%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
11.00 лв.
Виж ››

Има много стайни растения, които можете да внесете в дома си без дори да осъзнавате, че са опасни и могат много да навредят на вашата котка. В следващите редове вижте кои са опасните за котките стайни растения:

Алое вера

Това растение е токсично и за котки, и за кучета. Признаците за отравяне с алое вера са: повръщане при котката, диария, треперене и промяна в цвета на урината.

Амарилис

Другите наименования, под които се среща това растение, са: Беладона и Свети Йосиф. Растението е токсично за котки и кучета. Симптомите при отравяне с Амарилис са: диария при котката, коремни болки и треперене.

Азиатска лилия

Растението е красиво, но силно токсично за котки и кучета. Симптомите при отравяне с това растение са: повръщане, липса на апетит, летаргия, бъбречна недостатъчност при котката и дори смърт.

Азалия

Азалията е опасно за котките стайно растения
Снимка: S. Hermann

Азалията е токсично стайно растение за котки, кучета и коне. Симптомите са: повръщане, диария, слабост, сърдечно-съдова недостатъчност, колапс и смърт.

Бегония

Красивата Бегония е токсична и за котки и за кучета. Симптомите при отравяне с това растение са: изгаряния в устната кухина, повръщане и затруднено преглъщане.

Каладиум

Каладиумът също е токсичен за котки и кучета, симптомите при отравяне с това растение са същите като при тези на бегонията.

Карамфил

Карамфилът често се среща и под следните имена: Pinks, Wild Carnation и Sweet William. Растението е токсично за котки и кучета, симптомите тук ка: дерматит и стомашно-чревна инфекция.

Хризантема

хризантемата е опасна за котките
Снимка: Flowermeaning.com

Хризантемата е токсична за котки, кучета и коне. Симптомите са: повръщане, диария и липса на координация.

Колеус

Известно още с наименованията Испанска мащерка и Селски пореч, това растение е токсично за котки и кучета. Симптомите са повръщане и диария, придружени с кървене.

Нарцис

Красивият Нарцис от легендарния мит за "Принц Нарцис" е токсичен за котки, кучета и коне. Симптомите включват ниско кръвно налягане, аритмия и треперене.

Гигантска драцена

Красивата Драцена също е токсична за котки и кучета. Симптомите тук са:разширени зеници, диария и повръщане.

Коледна звезда

Кой би предположил че и Коледната звезда ще попадне в този списък, но за съжаление е така. Растението е токсично за котки и кучета, а симптомите са обилно повръщане и рани в устната кухина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest