ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да изберете зимно палто

Как да изберете зимно палто

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1520
Жълто  палто

През студените и заснежени месеци дамските палта са незаменими връхни дрехи, които си остават предпочитани. Въпреки това, разнообразието днес е толкова голямо, че изборът понякога ни се струва невъзможен. Това е така, освен ако нямаме основни опорни точки, на които да се опрем, когато се изправим пред огромното многообразие от модели. Нека видим кои са те!

Как да изберете зимно палто

Изборът на подобна връхна дреха е изключително отговорна задача, защото тя има две основни предназначения: да Ви топли през зимата и да Ви прави красива. Добрият избор на дамски палта също трябва да е дълготраен и да подчертава индивидуалността Ви. Ето няколко опорни точки, на които да се опрете при разграничаването си в разнообразието от предложения:

1. сезонност - определете за кой сезон правите покупката си: зимни, есенни, пролетни? Препоръчително е да бъде с качулка, която например може да се сваля или да се крие под яката. За зимата добър вариант е модел с пух и с косъм;

2. обърнете внимание на шевовете - подобна връхна дреха е изложена на неблагоприятни климатични условия и тя трябва да е издръжлива;

3. правилният размер е от значение - експертите препоръчват да закупите един или два номера по-голямо зимно плато, което ще позволи обличането под него на допълнителни дамски дрехи. За студените дни заложете на дебелите къси и вталени решения за повишена елегантност, или дългите с колан за повече комфорт и добра визия;

4. изберете измежду отделните видове - пончо, шлифер, честърфийлд, спенсър, класически, делови и т.н. Достъпни са още ежедневни и елегантни, в зависимост от предпочитанията Ви и начина на живот.

Различни видове палта

В какви комбинации може да се носи

Хубавото при класическите решения е, че могат да се съчетават с почти всички ежедневни и неофициални облекла, като дънките, пуловерите, блузите, ризите. Деловите жени трябва да заложат на дългите дамски палта от английски стил, които изглеждат елегантно и представително. Поради своята яка, отлично се комбинират с подходящо подбран по цвят шал. Дългите или къси модели, много добре се допълват с тесни дънки, ботуши и подходящи зимни дрехи.

Класическите дамски палта не се съчетават с големи чанти или раници, така че заложете на малките и кокетни аксесоари от този тип.

Какви материи има

Дамските палта изключително много се различават и по използваните за направата им материи, но основно най-предпочитани са вълнените и кожените модели. Те най-ефективно се справят със задачата си да осигуряват отличен комфорт в студеното време и да придават най-добра визия на образа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest