ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета за отслабване със салати

Диета за отслабване със салати

Диета са отслабване със салати

Има много диети за отслабване със салати, но нашата цел тук не е да ви запознаем с конкретна диета за отслабване, а да по-скоро да ви дадем идеи как сами да си изготвите режим на хранене, който да спазвате поне 2 седмици. Много важно е да уточним, че не препоръчваме да преминете изцяло на салати, а да се храните по-балансирано. В противен случай веднага след като изминат 2-те седмици килограмите бързо ще се върнат.

Основно правило при спазването на диетите със салати е да не консумирате никакъв алкохол и да включвате и протеини, но в ограничени количества. Ако сте вегетарианци, можете да си приготвяте 2 пъти седмично салата от зелен боб или леща, а ако си падате по месото, то не се притеснявайте да си направите прочутата салата Цезар или пък рибена салата. Млечните салати или салатите с извара също се допускат, но не повече от 2-3 пъти седмично.

Ако сте решили да спазвате диета за отслабване със салати лятно време, то тогава наблягайте на сезонните домати и краставици, но най-добре ги консумирайте без никакви подправки. В краен случай е допустимо минимално количество зехтин и хималайска сол.

Салата за отслабване

Пролетно време можете да приготвяте салата си от спанак, рукола или киселец. Не забравяйте, че от листата на глухарчето също се приготвят чудесни диетични салати.

През цялата година в магазините се предлага айсберг, както и други видове салати. Разнообразявайте менюто си, но никога не приготвяйте зелените салати с майонеза.

Независимо от сезона, можете да си приготвите и така любимата за нас салатка Снежанка, известна и като Млечна салата. Стига да нямате непоносимост към лактозата, можете спокойно да си похапвате от нея, но приготвена така че да е и диетична опция. Ясно е, че ще трябва да използвате кисело мляко, но гледайте то да е с възможно най-нисък процент на масленост.

Ако си направите млечна салатка от около 100 г краставица, 200 мл кисело мляко от 2 %, 1/2 ч.л. зехтин и копър на вкус, то калорийният ви прием от тази порция ще е под 110 кал, а мазнините ще са под 10 г. Можете дори да ги намалите като не добавяте към млечната салата никакви мазнини. В никакъв случай не прекалявайте и със солта.

Диетични салати

Можете да си приготвяте и салати от кълнове или водорасли. Поставили сме ги на последно място не за друго, а защото не са толкова популярни. Ако вземем предвид техните ползи за човешкото здраве обаче, те вероятно биха били първенците сред салатите за отслабване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest