ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Най-актуалните тенденции в интериора

Най-актуалните тенденции в интериора

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190396
Най-актуалните тенденции в интериора
Сгъваема масичка за лаптоп и таблет
Препоръчано за теб:
Сгъваема масичка за лаптоп и таблет
36.00 лв.
Виж ››

Предстои ви преместване в нова къща и не знаете как да я обзаведете? Или чувствате нуждата от ремонт на дома? Ето най-актуалните тенденции в интериорния дизайн през последните месеци.

Ярки принтове

Текстилните материали с геометрични щампи или етно шарки върху килими и възглавници са на мода в интериорния дизайн тази година. Добавете елементи с ярки щампи, за да преустроите дома си така, че да е модерен.

Ресни

Помните ли ресните на килимите, които бяха модерни през 90-те?  Е, те се върнаха в светлината на прожекторите. Ресните пак са хит във всякаква форма, независимо дали разкрасяват килими, завеси или декоративни възглавници.

Големи осветителни тела

Интериорен дизайн

Масивните осветителни тела бяха на мода още през 2018 г и продължават да са хит в интериора.

Черни мивки

На мода са и черните мивки с матов вид. Такива са гранитните мивки. Ако искате да обзаведете кухнята си, трябва да помислите за матова мивка, изработена от материал като гранит. Не забравяйте да изберете размер, който ви е удобен.

Кухненски плот от естествен камък

Ако все още планирате да направите промяна в кухнята, трябва да знаете, че плотовете от естествен камък придават на кухнята специален вид.

Отворени пространства

Отворените пространства вече са на мода, като дрехите, аксесоарите и обувките остават видими. Скандинавският интериор е не само практичен и модерен, но и много по-евтин. 

Щампи с цветя Монстера и листа

Модерен интериор

Те са фаворитите в обзавеждането на дома през последните години. Можете да ги използвате в дома си или като фототапет, или като плакати или картини, или принтове върху спално бельо или одеяла. Особено се препоръчват тези, вдъхновени от буйната растителност на джунглата. Спалнята, холът, офисът и може би дори кухнята могат да бъдат украсени с цветя Монстера.

Метални елементи

Металните елементи, независимо дали са златни, розови или сребърни, също са в списъка с тенденции в интериорния дизайн на 2020 г. Можете да изберете лампа, огледало с метална рамка или метални декорации, за да интегрирате тези елементи в интериора на вашата къща.

Ръчно изработени предмети

Модерни тенденции при обзавеждането

Ръчно изработените сувенири и елементи също са модерни. Можете да изберете ръчно изработени калъфки за възглавници, саксии, вази, постелки. Всички те трябва да напомнят на връзката с природата, която е акцент в интериорния дизайн тази година.

Мрамор

Ако доскоро се смяташе за старомоден, сега мраморът е много модерен. Той може да направи дома ви изискан и красив. Няма да сбъркате, ако заложите на мраморни плочки в коридора или в банята. Мраморните кухненски плотове също са актуални. Само се уверете, че няма да го съчетаете с прекалено много други фигури и щампи. Придържайте се към изчистените линии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest