Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Правилни грижи за кожата след морето

Правилни грижи за кожата след морето

Аника ВойтАника Войт
Експерт
107131
Правилна грижа за кожата след морето
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Лято, плаж, море - прекрасните и заслужени почивни дни през лятото. За съжаление, връщайки се от почивка, ние разбираме, че кожата се нуждае от процедури, за да се възстанови.

В тази статия ще ви разкажем какво трябва да направите, за да съживите кожата си след ваканция, особено ако сте прекалили с тена или сте забравили да нанесете слънцезащитен крем навреме.

Състоянието на кожата ви след ваканция зависи от това къде и как сте прекарали ваканцията си. Ако сте се предпазили от слънцето, спазвали сте правилата за безопасен тен, овлажнявали сте кожата, тогава лицето ви изглежда наистина отпочинало. Но се случва вместо свежест да се появят зачервявания, подуване и грапавост. Може също да забележите сухота и фини бръчки.

Ето и какви са съветите на дерматолозите за правилни грижи за кожата след морето. Ще са ви необходими четири основни продукта.

Термална вода

Термалната вода се нанася след измиване и преди да нанесете крема сутрин. През деня водата може да се използва допълнително за освежаване на кожата. Не нанасяйте термална вода директно на слънце: в този случай капките действат като лещи и на кожата се появяват изгаряния.

Овлажняващ серум

С него лесно ще нормализират водня баланс на кожата. Търсете продукти с основно съдържание на хидрофиксатори - които, от една страна, запълват клетките с влага, а от друга, предотвратяват изпаряването й.

серум за правилна грижа на кожата след морето

Овлажняваща маска

През първата седмица след ваканцията маската може да се използва всеки ден и след това да се прилага 2-3 пъти седмично, за да се затвърди резултатът. Желателно е маската да съдържа както овлажняващи, така и успокояващи кожата съставки.

Антиоксидантна козметика

Продължителното излагане на слънце подкопава защитните ресурси на кожата, поради което, както по време на почивките, така и след тях, използвайте антиоксидантни продукти.

Единственото предупреждение е да се пазите от витамин С във високи концентрации, тъй като той причинява фоточувствителност на кожата.

Освен външно, можете да помогнете на кожата си да се възстанови след почивка на море и като приемате допълнително вода, витамини Е, С, и важния коензим Q10.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest