ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Три добри диети за жени над 50

Три добри диети за жени над 50

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314329
най-добрите диети за жени над 50

Много жени над 50 години търсят диети, които по някакъв начин да укрепят сърдечната или мозъчната функция, да контролират симптомите на менопаузата или пък за подобряване на цялостното здраве.

В тази статия ще разгледаме 3 от най-добрите диети, които са подходящи за жени над 50. Те са лесни за спазване, адаптивни и ползата от тях е доказана въз основа на много подробни проучвания.

Средиземноморска диета

За средиземноморската диета има много положителни отзиви навсякъде в интернет пространството. Тя се оценява като един от най-здравословните хранителни режими и е особено подходяща за жени над 50 г.

Средиземноморската диета се характеризира с ниското си съдържание на наситени мазнини. Състои се предимно от зеленчуци, бобови растения, ядки, плодове и зехтин, който се явява като основен източник на мазнини.

По време на тази диета може да консумирате риба, млечни продукти и птиче месо, но в умерени количества. Доказано е, че тази диета намалява риска от хронични и сърдечно-съдови заболявания. Другият голям плюс е, че намалява риска от затлъстяване при жени над 50 г. с 30%.

средиземноморската диета е подходяща за жени над 50

Диетата Dash

Тази диета се характеризира с ниското съдържание на натрий и повече акцент върху храните богати на калций и магнезий, за които е известно че помагат за регулиране на кръвното налягане. Тази диета включва предимно плодове, зеленчуци и нискомаслени млечни продукти. При тази диета може да консумирате в умерени количества ядки, пълнозърнести храни и риба. Dash - диетата ще подобри нивото на кръвната захар и холестерола.

Флекситарианска диета

Тази диета се води като полувегетарианска, защото е предимно на растителна основа. Разбира се към нея са включени в умерени количества продукти като месо, яйца и риба. Флекситарианската диета е подходяща както за жени над 50, така и за тези от вас, които искат да поддържат здравословно тегло и да се предпазят от сърдечно-съдови заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest