ezine.bg»Статии»Семейство»Тийнейджъри»Мокри сънища при тийнейджърите

Мокри сънища при тийнейджърите

Мокри сънища при тийнейджърите

Тийнейджърството е много важен момент за всяко дете, но заедно с това е доста тревожен за родителите, тъй като те невинаги знаят как правилно да подходите към децата си, особено що се отнася до по-деликатните теми. Ако сте тийнейджър, тогава със сигурност имате доста въпроси за секс, които се притеснявате да зададете на вашата майка и баща по обективни причини.

Важно е да се опитвате да изградите доверени отношения с родителите ви, но ако все пак се тревожите да говорите с тях на по-пикантните теми, тогава ние ще се постараем да ви дадем отговор на много от тях. Една от тези деликатни теми са и мокрите сънища, които всеки тийнейджър е имал и веднага искаме да кажем, че това е напълно нормално.

Мокри сънища при тийнейджърите

И така, това реално са сънищата, когато сте еякулирали, докато спите. Както може би и сами се досещате, причината за това е, че сте сънували някакъв сексуален сън, който може да се дължи и на спомен от деня ви.

Погрешно е мнението при тийнейджърите, че за да се случи това, то трябва да сте мастурбирали по време на сън, защото това не е така и можете да еякулирате дори ако не сте докоснали половия си орган.

Тийнейджър

Важно е да запомните това, че мокрите сънища при тийнейджърите са нещо нормални и няма от какво да се срамувате или притеснявате. Това е част от порастването и този процес не може да се контролира, а и няма защо. Дори и да сънувате често такива сънища, то това отново е в реда на нещата, защото именно сега хормоните ви бушуват и това може да е причината за подобни еротични сънища. Така например при някои момчета това може да се случи дори няколко пъти на седмица, докато при други - само 2-3 пъти за целия си живот. С времето те ще намалеят, а именно когато започнете да освобождавате тази натрупала се сексуална енергия във вас, а именно след мастурбация или правейки секс.

Интересен факт е това, че не само момчетата могат да имат мокри сънища, но и момичетата, макар и това да се случва по-рядко. Те не могат да еякулират в истинския смисъл на думата, както е при момчетата, но все пак също могат да получат оргазъм по време на сън.

Това също е напълно нормално и естествено по време на тийнейджърските години и не бива да се плашите. Сега е времето да опознавате тялото си и в това няма нищо срамно или противоестествено.

Ако въпреки всичко се чувствате неудобно и се срамувате, тогава е добре да поговорите с някого за това, като например лекар или добър приятел, на кого вярвате.

Тийнейджърите трябва да получат сексуално образование

Постарайте се да обсъдите това с човек, на когото вярвате и с когото ще можете да говорите за притесненията ви без да се срамувате.

И не забравяйте, че порастването е важна стъпка от вашето израстване и трябва да се научите да се гордеете с тялото ви, както и да възприемате подобни теми нормално.

Можете също така да почетете и различна литература на такива теми, за да се успокоите и да се уверите, че няма нищо срамно или нередно в мокрите сънища при тийнейджърите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest