ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Защо той избра друга?

Защо той избра друга?

Защо той избра друга

Всеки човек има естественото желание да създаде семейство един ден, но за съжаление, невинаги постигането на тази мечта е лесна задача. Понякога просто не можем да срещнем нашия принц на бял кон, друг път пък сме с прекалено завишени очаквания за половинката си, а трети път - просто ние не сме неговата жена. Причините могат да са хиляди, но въпреки това бихме могли да отбележим няколко момента, които могат да станат причината мъжът да избере друга.

Защо той избра друга?

Първата ви и най-важна задача е да не се самообвинявате, но и да разберете, че това не е последният влак. Всяко едно нещо в живота ни се случва с определен смисъл и не бива да съжалявате за миналите си събития, а по-скоро е важно да си направите някакви изводи, които ще ви помогнат в бъдеще да сте по-рационални и дори предвидливи по отношение на хората около вас.

Няма да ви лъжем, затова веднага ще ви кажем, че това може да боли и то много, но е важно да приемете и да отпуснете това чувство, а не да зацикляте на тази емоция и да живеете в миналото ви. Вие може да сте красива и стилна жена, която заслужава също да е щастлива и ще бъдете такава, но само ако се научите да откривате радостта дори в малките неща в живота ви, като пеенето на птиците или красивия изгрев сутринта.

Колкото и да ви е болно да си го признаете пред себе си, но може би половинката ви просто ви е разглеждал като резервен вариант, докато не намери това, което търси истински. Другата често срещана причина той да избере друга е фактът, че може би вие не сте били неговата жена и той е срещнал единствената за него, която го прави щастлива.

Той предпочете друга

Друга често срещана причина мъжът да предпочете друга жена е прекаленият натиск и желанието на дамите понякога да са 24 часа и 7 дни в седмицата с половинката си. Това може да звучи сладко при нова връзка, но след време подобна фикс идея започва да задушава половинката ви и човекът до вас не се чувства комфортно, дори ако има чувства към вас.

Възможно е също така партньорът ви да не е бил готов за сериозни отношения и затова да е предпочел да превключи вниманието си на друга дама. Старайте се още на началните етапи на връзката ви да говорите на деликатните теми, като например да видите, какво е мнението на човека до вас и има ли той също общи планове с вас.

Разбира се, че не визираме да говорите на тези теми на първата ви среща, но след 2-3 месец вече спокойно можете да обсъдите и за това. Ако половинката ви деликатно избягва тези теми, тогава най-вероятно не гледа на вас сериозно и не се заслужава да си губите времето за такъв неуверени в себе си и желания си мъж.

Най-добрият начин да се справите с раздяла са приятелите ви. Именно те ще ви помогнат и ще ви подкрепят в сложния момент, но все пак е важно да разчитате и на вашите сили. Намерете си ново хоби, което ви носи удоволствие, като така да уплътнявате времето си, за да нямате време да мислите за бившия. Продължете смело напред с гордо вдигната глава и червено червило на красивите ви устни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest