ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Предимства и недостатъци на отворената връзка

Предимства и недостатъци на отворената връзка

недостатъци на отворената връзка
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Отворена връзка съществува тогава, когато са налице взаимоотношения между двама души, при които те хем са заедно, хем имат свободата да бъдат и с други интимни партньори, с които също да споделят част от живота си. Такъв тип партньорство не е за всеки. Някои са категорично против отворена връзка, а други я смятат за много добър начин на поддържане на взаимоотношения. При всички случаи тя има редица предимства и редица недостатъци.

В следващите редове вижте основните предимства и недостатъци на отворената връзка:

Предимства на отворената връзка

Едно от най-големите предимства на отворената връзка е разнообразието и отсъствието на всякаква скука. Те съществуват благодарение на възможността да бъдеш с различни хора и в ума ти да не стои идеята, че си обречен завинаги само с един партньор. Можеш да допълваш липсващото в основната връзка чрез общуване и взаимодействие с други, „външни“ лица.

Други предимства са липсата на напрежение, ревност и чувство за обсебване. Поради предварително въведените правила в отворената връзка партньорите остават с нагласите, че няма да проявяват ревност и чувство за притежание към другия. Така отпада нуждата да се криеш, да се оправдаваш, да отговаряш винаги на очакванията отсреща и също – да си непрекъснато на разположение.

Разбира се, поради тези и други особености, най-най-ценното предимство в отворената връзка е свободата. Свободата да разполагаш много повече със себе си, с времето си, да комуникираш свободно с много хора, без да чувстваш ограничения.

Недостатъци на отворената връзка

Основен недостатък на отворената връзка е плиткостта на взаимоотношенията. Колкото и близки да сте с партньора си в такъв тип връзка, отношенията не могат да достигнат онази дълбочина, която е характерна за затворени връзки с отдадени един на друг партньори и с пълна насоченост на енергията помежду им.

Отворената връзка разпилява енергията в различни посоки, поради което тя не е съвсем достатъчна за изграждането на едно партньорство, което да прерасне в стабилно семейство.

предимства на отворената връзка

В отворената връзка рискът от венерически заболявания е много по-голям и това е недостатък, който не може да се пренебрегне. Презервативът и предпазните средства като цяло са задължителни, тъй като има и други партньори, на които не може да се има доверие.

Отворената връзка има и друг основен недостатък – при нея трудно може да се мисли за семейно огнище и деца. Голямата свобода и липсата на по-сериозни задължения към партньора правят трудно, почти невъзможно една отворена връзка да стане основата за раждане и отглеждане на деца в здравословна атмосфера.

Затова, ако чувствата ви са по-дълбоки, ако имате по-сериозни намерения и мечтаете за детски смях у дома, не разчитайте особено на отворените връзки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest