ezine.bg»Статии»За Дома»Двор и Градина»Защо във всеки дом трябва да има гербери?

Защо във всеки дом трябва да има гербери?

Защо във всеки дом трябва да има гербери
Регулируем органайзер за окачване
Практичен аксесоар за вашия дом:
Регулируем органайзер за окачване
13.50 лв.
Виж ››

Сред цветята има едно, което благодарение на красотата и поезията, които излъчва, се е превърнало в една от най-търсените флорални култури в света. Това е герберът.

Цветето, чието значение в разбирането за цветята значи одобрение, носи името на немския учен, доктор Гербер. Произхожда от Южна Африка и е символ на зодиакалния знак Лъв.

Широката палитра от цветове, които цветето показва, карат флористите често да го включват в различни композиции. Символизирайки радостта и светлината, топлината и простотата, герберът е чудесно цвете, с което се правят ярки и забавни композиции, изненадващи със своята свежест и красота.

Цялата енергия, която герберът излъчва, се обяснява с красива легенда, обясняваща произхода на цветето. Млада нимфа привличала с красотата си всички погледи към себе си и това породило у нея желание да се оттегли от света. Единственият изход се оказал превръщане в цвете. Затова герберите носят красотата, присъща на нимфата, но и някаква дива природа, която била присъща на нейното поведение.

Зърното истина в приказната легенда е, че цветето олицетворява невинност, нежност и скромност, каквато има една девойка.

Свойства на герберите

Видовете гербери са много, около 80 на брой. Външно всички приличат на маргаритката. Близостта е толкова голяма, че имат и друго име - Трансваалска маргаритка. Могат да представят всички цветове на дъгата, включително и много нюанси.

Много приказно красиви цветя имат и лечебни качества, но стайният гербер не е сред тях. Твърди се, че ако герберът се ползва за маска за лице, той ще има силен, но краткотраен ефект, който после ще бъде сменен с отрицателно въздействие.

Въпреки това усмихнатото цвете може да дари с магически сили своя собственик. Силата на неговото действие е в любовните отношения. Подарено на самотник, може скоро да му помогне да намери своя спътник в живота. То също така носи свежест на връзката и дарява романтика на отношенията.

Тайната на действието на гербера е в подреждането на цветето в дома според фън шуй. Ако човек се нуждае от любов и силни връзки, мястото му е в спалнята. Ако трябва да се почерпят от него жизнерадост и настроение, то трябва да се намира там, където тече ежедневието.

Гербери

Не бива да се забравя при отглеждане на гербер, че цветето се нуждае от свеж въздух, защото болното растение не носи никаква положителна енергия на собственика си. Светлината и свежият въздух са еднакво важни за хората и растенията, затова мястото на гербера е там, където тези условия са изпълнени. А то ще донесе пролетното настроение и безгрижието на вечната младост в дома, където го отглеждат. Затова във всеки дом е добре да има гербер - за красота и ведрина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest