ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Позата на седене издава характера ни

Позата на седене издава характера ни

Позата на седене издава характера ни
Стилна сгъваема масичка за лаптоп-21%
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
27.50 лв.
Виж ››

Много се говори и пише за езика на тялото. Той е по-красноречив от думите и понякога издава истинските ни мисли, които се случва да прикриваме с потоци от словесни излияния.

Един от признаците, по които можем да научим много за характера на човека е начинът, по който държи краката си в седнало положение. Позата може да се сменя, но винаги има една, в която се улавяме, че седим, когато не мислим как да поставим краката си, а несъзнателно следваме вътрешния си подтик.

Първа позиция

Краката са поставени един до друг, като коленете се доближават, а долната част на краката са разтворени като петите са максимално раздалечени. Това е любима поза на седене на креативната и харизматична личност. Човекът с това предпочитание не мисли дълго, преди да вземе решение и е спонтанен и импулсивен. Необмислените действия често водят до трудни ситуации, но харизмата е това, което го вади от тях.

Тези хора гледат на живота като на приключение, лесно създават контакти и са търсени за компания, но рядко се задържат някъде за дълго.

Втора позиция

Позата с кръстосани един върху друг крака е най-често срещана. Тя отличава мечтателите с богато въображение, което обичат да потъват в своя красив свят и напълно се потапят в него, забравяйки за действителността наоколо. Това са съпричастни натури, лесно контактуват с останалите хора, загърбвайки собствените си проблеми в опит да решават чуждите. Те са добри довереници, умеят да слушат и са в хармония със себе си.

В хаморния със себе си

Трета позиция

Краката са поставени един до друг, като коленете са разтворени, а петите са доближени една до друга. Визуално тази позиция е обратна на първа. Характерна е за хората с хаотично мислене и действия. Те трудно се концентрират и не могат да седят неподвижно. Често говорят преди да мислят и не са в състояние да предвидят какво влияние ще имат думите им върху околните.

Тъй като съзнанието им прескача от едно към друго, тези хора лесно се отегчават. Връзките им не са стабилни, защото създават впечатление на незаинтересовани.

Четвърта позиция

Краката са поставени един до друг успоредно като почти се доближават както в коленете, така и в петите. Позата е характерна за умните и рационално мислещи личности. Ако някой седи така, може със сигурност да се заключи, че това е спретнат, подреден и точен човек. В дома на такъв човек всичко е на мястото си и е чисто и уютно.

В отношенията си любителите на тази позиция се държат резервирано, не се занимават с клюки и винаги са честни с околните. Такъв човек е лесен за общуване, защото запазва спокойствие и не губи своята перспектива.

Характер според позата на стоене

Пета позиция

Краката са плътно долепени един към друг и са леко наклонени наляво или надясно. Това е позицията на тялото, която най-често заемат краката на хората, отдадени на кариерата си и следващи неотклонно целите си. Амбицията е водещото при такива личности, те никога не се задоволяват с малко.

Сред тях лесно ще бъдат открити перфекционистите във всяко отношение, включително домакинство и готвене. Ако сте от тях, внимавайте да не изгубите това, което вече имате, в стремежите си към още повече, присъщи за характера ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest