Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Защо кивито е толкова полезно за жените?

Защо кивито е толкова полезно за жените?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190134
Защо кивито е толкова полезно за жените

Кивито е един от най-пълноценните и сочни плодове. Освен това е много вкусно. Доказано е, че жените, които ядат по две кивита всеки ден, се чувстват значително по-малко уморени и много по-здрави психически от тези, които не хапват зеления плод.

Кивито е изключителен източник на минерали и фибри. То е сладък плод, така че задоволява нуждата от сладко при различни диети, но без риск дневният калориен план да бъде надвишен. Въпреки много изразен сладък вкус, кивито има само 47 калории на 100 грама, което е много малко, особено ако го сравним с ползите, които носи.

Кивито е ценен източник на витамини А, В, С и Е за жените. Това го прави идеален за закуска, особено след като осигурява и много здравословна енергийна подкрепа за дейностите през първата част на деня. Трябва да се отбележи, че кивито съдържа повече витамин С от цитрусовите, плюс огромна доза цинк, перфектната комбинация за поддържане на имунитета.

Ето някои ползи на кивито за жените:

Комбинацията от витамини и минерали

И особено много лесно усвоим магнезий, която съществува в плодовете киви, има специален ефект върху тялото, който се проявява чрез подпомагане на психическия тонус и имплицитно чрез борба и подобряване на симптомите на депресия, която се забелязва при много от жените.

По-красива кожа

Киви

Колагенът, ключовото оръжие срещу бръчките, зависи от витамин С. Без него тялото не би могло да произведе този протеин. Витамин С намалява бръчките и помага на кожата да бъде по-стегната, предотвратявайки проблеми, причинени от слънце, замърсяване и дим.

По-добър сън

 

Според проучване върху ефектите от консумацията на киви върху качеството на съня е установено, че плодовете могат да подобрят продължителността и ефективността на дрямката, като са идеални за възрастни жени с нарушения на съня.

По-здраво сърце

 

Фибрите и калият в този плод поддържат здравето на сърцето. Високото количество калий и ниският прием на натрий предотвратяват риска от сърдечно-съдови заболявания, характерни за много от дамите.

По-ниско кръвно налягане

Консумация на киви

Поради високото си съдържание на калий, то може да помогне да се обърнат ефектите на натрия в организма. Ниският прием на калий може да бъде толкова важен рисков фактор, колкото високият прием на натрий, причиняващ високо кръвно налягане.

Предотвратява запек

Запекът често тормози жените. Многобройни проучвания показват, че плодовете могат да имат слабително действие и могат да се използват като хранителна добавка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest