ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как да преглътнем неговите изнервящи навици

Как да преглътнем неговите изнервящи навици

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Любов
Четка за ефективно премахване на власинките
Практичен аксесоар за вашия дом:
Четка за ефективно премахване на власинките
15.00 лв.
Виж ››

Щастливата връзка е трудно постижима, особено ако обичате да се вглъбявате в малките и несвойствени за вас навици на партньора си. Мисълта ви през цялото време се „блъска” между въпросите да му направите ли забележка за хвърлените чорапи или да замълчите и да се направите, че не ви прави впечатление.

Когато живеете с някого, неизбежно има малки дразнители, които изправят търпението ви пред изпитание. За да щадите себе си и все пак да намерите „златната среда” във взаимоотношенията, има няколко начина да разберете и евентуално да изкорените вредните навици на вашия любим.

Първо трябва да се запитате дали проблемът е в него или по-скоро във вас. Има хора, които не обръщат особено внимание и не си пилеят нервите заради две неизмити чаши от бира, хартийка, която не е нацелила кошчето за боклук и т.н. За всяко нещо си има причина. Ако тя е в приятеля или съпруга ви, едно нормално изречение от сорта на: „Моля те, не си оставяй мръсните дрехи в спалнята! ”, навярно ще свърши работа.

Запитайте се обаче дали пък вашата прекомерна дребнавост не е причината за ядовете ви. Ако сте обсебена от мания за чистене, идеален ред, искате домът ви да е винаги изряден, не е зле да преминете на „по-спокойна вълна”. Важни са чувствата помежду ви, а не неоправеното легло. Подобни малки дразнители са в състояние да съсипят връзката ви, ако им обръщате толкова голямо внимание.

Скандал

Стъпка номер две в борбата с дребните изнервящи навици на партньора ви е да намерите начин да говорите с него. Мъжете по правило са свикнали, че жената е жена – с нея се говори по определен начин, тя желае определени „женски неща”, тя е понякога доста глезена и т.н. Изключително ефикасен метод е да намерите път към неизказаното помежду ви, като се научите да говорите с него все едно с приятел.

Жените са добри психолози (или поне са по-добри от силния пол в това отношение). Ако заговорите с мъжа си по нормалния начин, по който той си говори с приятелите, първо ще го изненадате, второ ще го провокирате да си каже и майчиното мляко. Точно в този момент може да обясните някак между другото, че има някои малки негови навици, които ви дразнят.

Тв

Стъпка три, която всъщност е фундаментална във взаимоотношенията между двама души, е да разберете какви точно са различията помежду ви. В крайна сметка, ако обичате някого, трябва да приемате неговите недостатъци и да поощрявате плюсовете в характера му. Ако характерите ви са коренно различни, добре е да си припомните, че мотивацията за неговите действия и дразнещи малки маниери е различна и противоположна на вашата.

Ако всеки път хабите нерви, че партньорът ви предпочита да излезете сред хора, вместо да се гушкате пред екрана вкъщи, може би той е екстровертен тип. Глъчката и присъствието на множеството го правят щастлив, а ако се опитате да отнемете тази му радост, може да стигнете до лош край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest