ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Неочаквани вреди от пиенето на вода с лимон

Неочаквани вреди от пиенето на вода с лимон

Неочакваните вреди от пиенето на вода с лимон
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

Водата и лимонът са много полезни, това всички го знаем. Вероятно също така знаем, че е особено полезно да пием всяка сутрин вода с изстискан в нея сок от лимон.

Както за укрепване на имунитета ни, за детоксикация на организма ни, така и за нормализиране на теглото ни. Подобно твърдение също е абсолютно вярно, като прибавим факта, че лимонената вода е по-добре да е топла или хладка, но не и студена.

Но както повечето неща, така и пиенето на вода с лимон носи не само ползи за човешкия организъм. Има дори редица причини, поради което трябва да подхождате много предпазливо, когато с отварянето на очите си, започнете да си приготвяте вълшебната напитка от вода с лимон. Ето на какво трябва да обърнете внимание.

1. Лимонът, както и всички останали цитрусови плодове, имат способността да дразнят стомашната лигавица, когато се консумират на гладно, какъвто е случаят с пиенето на сутрешната лимонова вода.

Нейната консумация не се препоръчва на онези, които имат чувствителен стомах, страдат от гастрит, язва или имат други стомашно-чревни проблеми. А дори и да не страдате от подобни заболявания, бихме ви препоръчали да използвате сокът само на 1 лимон с цел да не предозирате с киселинността му.

Водата  с лимон може да ви причини гастрит

2. Ако приемате лимонов сок в по-големи количества е напълно възможно организма ви да се дехидратира и да се наложи по-често да уринирате. Заради голямото количество на тирамин (вид аминокиселина), съдържащо се в лимона и неговият сок, пък е възможно да получите главоболие и мигрена. Това важи ако сте изпили не една, а няколко чаши с лимонова течност.

3. Костилките на лимоните могат да са токсични и е много важно, когато си приготвяте лимоновия сок, да премахвате попадналите по случайност костилки в него.

4. Лимонът, както и повечето цитрусови плодове вредят много на зъбния емайл. С този проблем обаче решението е просто - консумирайте любимата напитка с помощта на сламка. Така ще е предпазите от вредите на лимона.

5. Не забравяйте, че много хора развиват или вече имат алергия към цитрусовите плодове. В подобен случай просто ще трябва да забравите за сутрешната вода с лимонов сок и да се насочите към други детоксикиращи напитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest