ezine.bg»Статии»Здраве»Конопеното семе топи миомата

Конопеното семе топи миомата

Конопеното семе топи миомата

Миомата представлява доброкачествен тумор. Тя се развива в мускулната тъкан на матката, най-често в областта на нейното тяло.

Миомата се проявява заради повишеното ниво на женските полови хормони. Заболяването се открива при 20% от жените на възраст между 20-35 години, като честотата му се повишава с възрастта.

При жени на възраст над 40 години миомата се среща в около 40% от случаите, но с настъпването на менопаузата откриването и е рядкост.

Обикновено миомата не е опасна за здравето и докато не порасне, не дава симптоми. Когато порасне се появяват натиск и тежест в малкия таз, запек, често уриниране, понякога и болка.

Забелязва се известна зависимост на състоянието на миомата с това дали жената е раждала или не - обикновено нераждалите страдат по-често от появата на миомни възли в сравнение с раждалите жени.

Миомата често предизвиква по-обилни и продължителни менструации, неправилни кръвотечения или болка.

Анемия предизвикана от честата и повишена загуба на кръв също може да бъде първи симптом. Някои определени форми на миома могат да предизвикват повтарящи се аборти. Миомата се отстранява по хирургически начин, но само ако е невъзможно друго лечение.

Народната медицита предлага следните рецепти срещу миома:

- 10-15 цвята заедно със стръковете от билката зайча стъпка, наречена още градско омайниче, се залимат със 750 милилитра вряща вода. След 3-5 минути сместта се прецежда. Пие се по 25 милилитра 3 пъти на ден в продължение на 3 месеца.

- Семките на една диня се счукват и се разтварят в студена вода или прясно мляко в съотношение 1:10. От сместта се пие по една супена лъжица на четири часа в продължение на три дни.

- Известната българска пророчица Ванга също е предлагала лек срещу миома. В продължение на 15 дни ти пъти дневно се пие по една кафена чашка отвара от конопено семе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest