ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Грижи за подмладяване на кожата около очите

Грижи за подмладяване на кожата около очите

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190394
Грижи за подмладяване на кожата около очите
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Бръчките, тъмните кръгове и подпухването са сред първите знаци, че кожата около очите има нужда от по-специални грижи. Как да подмладим кожата около очите и да се сдобием отново със сияещ лик?

Избягвайте търкането на очите

Триенето на очите има непосредствен отрицателен ефект върху кожата около тях. Ако се чувствате стресирани и очите ви са уморени от работа или гледане на екрана на компютъра или телефона, откъснете погледа си и погледнете някои предмети около вас. Можете дори да си затворите очите, само за да си починете, но не ги търкайте. Напръскайте очите си с вода или студена розова вода, така че да се охлади и хидратира мястото, освобождавайки ви от желанието да го разтривате. 

Нанасяйте околоочен крем

Околоочният крем е от съществено значение за зоната под очите. Кожата около очите ви е различна, там не се образува акне. Следователно, винаги можете да нанесете и повторно нанесете околоочен крем или гел за хидратация на мястото, когато изглежда, че се нуждае от хидратация. Или просто го направете ритуал през целия ден. Колкото повече овлажнявате района, толкова по-добре.

Терапия със зелен чай

Грижи за подмладяване на кожата около очите

Тази домашна рецепта за подмладяване е номер едно за кожата около очите ви. След като приключите с приготвянето на чая, поставете торбичките за чай върху очите си и ги оставете да престоят 10 минути. Антиоксидантите повишават свежестта на кожата и предотвратяват появата на тъмни кръгове.

Масажирайте се с нефритени ролки

Ролките за лице могат да се използват за масаж и тонизиране на кожата ви, и това е особено полезно за кожата около очите ви. Нанасянето на всеки продукт за грижа за кожата с пръсти около очите е добра идея само ако сте нежни с техниките за нанасяне. 

Резките движения могат да увредят кожата. Нефритена ролка може да се използва, за да помогне на вашите продукти да проникнат по-добре. Можете дори да нанесете малко зехтин по кожата около очите и да направите масаж с валячето, за да озарите зоната.

Ползвайте ретинол

Чудесен начин да се забави появата на бръчки и да се изгладят вече такива е ползването на ретинол. Тази съставка е най-добрата за торбички под очите, против стареене и срещу тъмни кръгове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest