ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Стареете заради тези неща вкъщи

Стареете заради тези неща вкъщи

стареене

Остаряването е неумолим биологичен процес. Не може да се отмени, но може да се забави. Борбата със стареенето се води именно с тази идея, да отложим неизбежното за по-късно и за постигането на целта се използват откритите вече средства.

Храната е едно от нещата, които влияят на начина, по който изглеждаме. Здравословният живот сваля видимо години от лицето и тялото. И някак скрити зад тези старания остават някои дребни ежедневни вещи, които използваме, без да си даваме сметка, че те също са част от нещата, които ни показват истинската възраст.

Да видим кои домашни вещи ни състаряват:

Памучната калъфка за възглавница

Изглежда невъзможно, но е факт, че удобните ни иначе памучни възглавници не са полезни и за визията ни. Докато спим, памукът прищипва кожата в някои позиции, които виждаме нагледно сутрин с фините линии по лицето.

Търкането на кожата в плата създава условия за образуване на фини бръчки с времето. Сатенените калъфки решават този проблем. Кожата се плъзга леко по фината материя и освен това диша по-леко, защото коприната пропуска въздуха.

Препарати за съдове

Всички домакини знаят, че ако искат да запазят кожата на ръцете си гладка и мека, трябва да използват гумени ръкавици при боравене с миещи препарати. В бързината не всеки спазва стриктно тези препоръки. А всички проучвания са категорични, че препаратът изсушава кожата, премахва нейната липидна бариера, кожата се напуква и сбръчква. Затова по ръцете може да се познае възрастта на жената.

Микровълнова фурна

микровълновата помага за по-бързото стареене

Тези печки са удобни и не са вредни, ако са изправни. Замърсяването обаче може да доведе до изпускане на микровълни от нея и затова съветът е да се следи заключващият механизъм на вратичката, който е индикатор за повреда.

Замразените ястия са вредни. Те са пълни с холестерол и трансмазнини, които вредят не само на сърцето, но и на кожата.

Нагревателни уреди и радиатори

Отоплението на дома през зимата е поверено често на радиатори или различни видове нагревателни уреди. Всички те изсушават въздуха. Това оказва своето директно влияние върху кожата. Честото проветряване е задължително.

Екраните на уредите вкъщи

Във всеки дом има телевизионни екрани, компютърни и други устройства с екран. Синята светлина, която излъчват, кара кожата да старее по-бързо. Затова контролът на времето, прекарано пред екрана, е задължителен за визията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest