ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Кокосова вода - еликсир за млада кожа

Кокосова вода - еликсир за млада кожа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190301
Кокосова вода - еликсир за млада кожа

Кокосовата вода е не само най-добрите средства за естествено утоляване на жаждата през лятото, но също така има ползи за кожата. Освен че е по-здравословна алтернатива на пакетираните плодови сокове и газирани напитки, кокосовата вода има ползи за кожата.

Осигурява нужната хидратация

Пълна с въглехидрати, които могат лесно да се усвояват от тялото и електролити като натрий и калий, кокосовата вода помага да се поддържа тялото хидратирано. Добре хидратираното тяло се отблагодарява с блестяща кожа.

При редовно хидратиране се намаляват тъмните кръгове под очите и торбичките, които често се дължат и на недостатъчен прием на течности. Разбира се, недоспиването и стоенето пред компютъра е друга причина за проблема.

За подмладяване на кожата

Кокосовата вода е богата на цитокинини, които са добре известни със своите свойства против стареене. Тъй като кокосовата вода също хидратира кожата отвътре, тя работи по два начина за забавяне на стареенето, отвътре и отвън. Кожата изглежда по-свежа, а и вие се чувствате по-жизнени.

Кокосова вода за лице

За почистване на кожата

Кокосовата вода със своите почистващи и дезинфекциращи свойства на кожата изчиства акнето и дефектите. В допълнение към хидратиращите свойства на кокосовата вода, това помага за страхотно изглеждаща кожа.

Източник на витамин C

Кокосовата вода съдържа витамин С, който помага за производство на колаген. Колагенът придава на кожата ви еластичност, а също така помага за укрепването на тъканите. Витамин С още насърчава обновяването на клетките, което допринася за по-младо изглеждащата кожа.

Кокосовата вода е чудесна напитка, особено след тренировка. Това е така, защото тя може да възстанови хидратацията и загубените по време на тренировка електролити. Тези електролити поддържат правилния баланс на течностите в тялото и изпълняват други важни роли.

Ползи от кокосовата вода

Поддържането на хидратация през деня помага да се предотврати образуването на камъни в бъбреците. Според проучванията приемането на кокосова вода е по-добро от пиенето на обикновена вода, тъй като предотвратява отлаганията на калциеви и оксалатни кристали в пикочните пътища.

Кокосовата вода е пълна с антиоксиданти, за които е известно, че намаляват активността на свободните радикали. В проучвания е доказано, че кокосовата вода модифицира свободните радикали, за да намали щетите, които могат да причинят.

Узнайте още каква е тайната на младата кожа и как да си направим кокосова вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest