ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Ламиниране на миглите - всичко за процедурата

Ламиниране на миглите - всичко за процедурата

Ламиниране на миглите - всичко за процедурата
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Очите, казват, са прозорецът към душата. А какво по-красиво от широко отворен, обаятелен, пленителен поглед, засенчен от дълги трепкащи ресници. Те придават елемента на загадъчност, щипката очарование във визията.

В стремежа си да фокусират вниманието към очите си, дамите използват различни хитрини, създадени от козметичната индустрия - спирали за мигли с извиващ и удължаващ ефект, изкуствени мигли, които се захващат за клепача и са неимоверно дълги и гъсти, но пък придават малко неестествен кукленски вид на лицето. Но винаги нещо не достига, било трайност, било естественост.

Корифеите на красивата визия никога не са спирали да работят, за да създадат все по-съвършени и трайни процедури, които да издължават миглите и те да изглеждат все така дълги и красиво извити и след като дамите свалят вечерния си грим.

Обнадеждаващ резултат от усилията им вече има и той се нарича ламиниране на мигли. Какво представлява на практика тази процедура, какви предимства и недостатъци има, болезнена ли е, какви ефекти и с каква дълготрайност предлага? Това са все въпроси, които си задава всяка дама, изкушена от възможността да трепка с дългите си мигли, събирайки възхищението на околните.

Същност на процедурата ламиниране на мигли

Ламинирането е процедура на удължаване, удебеляване, извиване и заздравяване на естествените мигли. Това е професионален метод за повдигане, чийто резултат са извити и модерно изглеждащи мигли.

Процедурата за трайно извиване на миглите е нежна и щадяща, защото е съобразена с това, че се работи в непосредствена близост до най-нежният орган - окото. Най-важното обаче, че тя е лечебна, защото укрепва косъмчетата и ги заздравява. Процесът не разчита на добавяне на изкуствени допълнителни косми. Всичко се постига с наличните собствени мигли.

Лечебният момент в процедурата се дължи на състава на ламиниращия продукт, в него влизат полезни съставки като витамините, пептидите и кератина. Те проникват в корените и подхранват косъмчетата. В резултат миглите увеличават обема и дължината си, структурата им става по-дебела и те са видимо по-плътни.

Ползи от ламинирането на мигли

Колко трае ламинирането на мигли

Всеки, който иска да има видимо дълги и извити мигли, може да се подложи на ламиниране на миглите, но ефектът е най-удовлетворяващ при:

- Късите мигли

- Правите мигли

- Светлите или безцветните мигли

- Увредените мигли

В процедурата се крие и бонус- персонализиране, според личното желание за ниво на навиване на миглите. Това значи, че според естествената дължина на миглите и формата на очите е възможно да се намери личната формула, която ще подхожда на всяко лице най-добре.

Как се ламинират миглите стъпка по стъпка?

Лечебната и укрепваща терапия се извършва с помощта на специални силиконови подложки, които са от прозрачен материал. Цялата процедура минава в 5 стъпки:

1. Пълно почистване и обезмасляване на миглите, за да се улелни проникването на хранителните вещества дълбоко в ресниците. Долните мигли трябва да се покрият с колагенов пластир, а на горния клепач се поставя специално проектиран за окото валяк, който придава желаната форма на миглите.

2. Защитата на клепачите се постига със специален крем за омекотяване на кожата.

3. Към миглите се прикрепя протекторът от силикон, който служи за оформяне и извиване на миглите.

Арганово масло мигли

4. Идва ред на серумът за миглите, придаващ плътност и дебелина на миглите, благодарение на витамините, пантенола, арганово масло, колагена, аминокиселините.

5. Всяка мигличка се покрива с кератин за сила и обем.

Продължителност на процедурата и период на трайност

Всеки препарат, който се нанася, стои на миглите около 15 минути, а цялата процедура отнема около 1 час. Трайността на целия ефект е 10-12 седмици, като варирането зависи от смяната и растежа на собствените мигли.

Какво точно значи това?

Известно е, че миглите, също като космите на косата се обновяват непрекъснато. Това е цикличен процес, при който всеки косъм се намира в различен етап на своето развитие. Някои са в активна фаза, други са покой.

Малка част от миглите се губи непрекъснато, но на тяхно място поникват нови. Средностатистически всеки човек губи по 4-5 мигли на ден. Това на практика означава, че след 5 седмици около 30-40 процента от обработените мигли ще паднат и ще бъдат заменени от нови, които отново са в естественото си състояние, познато ни преди процедурата.

По тази причина се появява и това вариране в трайността на процедурата, определящо се от моментното състояние, в което е бил всеки косъм тогава, когато е извършено ламинирането.

Боядисване на ламинираните мигли

След ламинирането по желание може да се извърши боядисване на миглите в черен или кафяв цвят. То се извършва с безвредна къна и се препоръчва при светли или безцветни мигли, при прекалено къси косъмчета, при увредени или оредели мигли, следствие на заболяване или провеждани терапии и лечения, свързани със загуба на окосмяване. Или ако естественият цвят на миглите не удовлетворява тяхната притежателка.

За извършване на боядисване на миглите се добавя още четвърт час към процедурата по ламиниране.

Спирала на ламинирнаи мигли

Препоръки за поддържане на ламинираните мигли

Препоръките не изискват нищо специално или трудно около поддръжката. Нужно е 24 часа след ламинирането миглите да не мокрят, а 48 часа да не се посещава сауна или парна баня.

Веднага след ламинирането ще започне и процесът на естествена подмяна на миглите и затова кератиновата спирала е добра идея за поддържане на външния вид на новопоникналите мигли, които да се слеят с ламанираните. Може да се използва и спирала за навиване, за да се получи пълно сливане на нови и стари мигли, което да запази ефекта от процедурата.

Противопоказания при ламиниране на миглите

Боли ли ламинирането на мигли? Според специалистите това въздействие е напълно безболезнено. По-чувствителните може да усетят леко неудобство заради работата близо до очите, но това обикновено от психологически момент, а не резултат от работата по ламинирането. То е напълно безвредно и безопасно за здравето.

Все пак има препоръки кога да се избягва ламинирането на миглите:

- При алергия към някоя от съставките, които са вложени в продуктите. Тези съставки е добре да се обсъдят със специалиста преди започване на процедурата

Мигли

- Не бива да се прави след оперативна интервенция на очите

- Не се препоръчва и при текущо очно заболяване от рода на конюнктивити или след ечемик на окото или друго очно раздразнение.

- Бременността и кърменето също са сред противопоказните случаи, защото хормоналния баланс през този период е по-специфичен.

Ламиниране на миглите - колко трае ефектът?

Не се препоръчва тази процедура да се прави по-често от 3 пъти в годината. Миглите се нуждаят от почивка и възстановяване, от подхранване, което да ти запази дълго.

Битува и виждането, че ламинирането ще направи миглите естествено по-дълги. Това е мит, който не отговаря на истината. Визуално те са по-дълги заради това, че са извити и често боядисани, но ламинирането няма да добави още някой милиметър към естествената им дължина, дадена ни от природата.

Разберете още кои са храните за по-дълги мигли и как да подхраним миглите в дълбочина:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest